ATP
Δυναμική επιστροφή Murray και Shapovalov (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray
tn team Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 - 17:34

Φανταστικό ξεκίνημα στο Άμπου Ντάμπι πραγματοποίησε ο Andy Murray, ο οποίος κέρδισε με 2-0 σετ τον Dan Evans. Νωρίτερα, ο Denis Shapovalov συνέτριψε σε λιγότερο από μια ώρα τον Taylor Fritz.

Ο Murray απώλεσε μόνο 5 games στον πρώτο του φιλικό αγώνα στη φετινή preseason, επικρατώντας του Evans με 6-3, 6-2 σε 87 λεπτά παιχνιδιού, για το Mubadala World Tennis Championship.

Ο Murray, αφού έσβησε διπλό break point στο 1ο game της αναμέτρησης, "έσπασε" δυο φορές το σερβίς του Evans και "ξέφυγε" γρήγορα με 5-1 στο 1ο σετ. Ο Evans έσβησε ένα set point και έκανε break, μειώνοντας σε 5-2 και αργότερα σε 5-3. Λίγο έλειψε να πλησιάσει περισσότερο και να μετατρέψει σε θρίλερ το 1ο σετ, αλλά ο Murray κατάφερε να σβήσει 2 break points και να κρατήσει τελικά το σερβίς του στο 9ο game, για να κλείσει το σετ με 6-3.

Ο Murray ξεκίνησε πολύ δυνατά και το 2ο σετ, στο οποίο επίσης προηγήθηκε με διπλό break στα πρώτα games, για το 3-0. Ο Evans μείωσε σε 3-1, αλλά ο Murray ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα με διπλό break, έκανε το 5-1 και τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο πρώτο game που σέρβιρε γι' αυτή, διαμορφώνοντας το τελικό 6-2 στο 2ο σετ.

Ήταν μια πολύ ικανοποιητική εμφάνιση για τον Murray, όπως και αυτή του Denis Shapovalov, που έπαιξε εκπληκτικά στο προηγούμενο παιχνίδι και επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 6-3, 6-0, σε λιγότερο από μια ώρα.

Αύριο θα γίνουν οι ημιτελικοί του Mubadala World Tennis Championships. Ο Murray θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal, ενώ ο Shapovalov θα παίξει με τον Andrey Rublev. Θα γίνει επίσης ο αγώνας για την 5η θέση, ανάμεσα στους δυο ηττημένους του 1ου γύρου, Evans και Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots