ATP
Nadal: "Θα αναλύσω τις επιλογές μου"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/Citi Open
tn team Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 - 13:16

Μετά τη διάγνωσή του με Covid-19, τα δεδομένα αλλάζουν για τον Rafael Nadal, που ενδέχεται να μην ταξιδέψει στην Αυστραλία. Όλα όσα έγραψε στην ανακοίνωσή του.

Λίγα μετά την αρχική δημοσίευση πως βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ο Nadal έγραψε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας πως περνάει δύσκολες στιγμές ψυχολογικά, βρίσκεται σπίτι του σε καραντίνα και έχει ενημερώσει όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή αυτές τις μέρες, ενώ έγραψε επίσης πως θα πρέπει να είναι πιο ελαστικός με το πρόγραμμά του, το οποίο είναι πολύ πιθανό να αλλάξει.

"Όσο βρισκόμουν στο Κουβέιτ και στο Άμπου Ντάμπι, έκανα τεστ κάθε 2 μέρες και όλα είχαν βγει αρνητικά. Το τελευταίο τεστ το έκανα την Παρασκευή και είχα πάρει το αποτέλεσμα το Σάββατο", έγραψε ο Nadal.

"Τώρα περνάω δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι σίγουρος πως θα καλυτερεύσει σιγά-σιγά. Τώρα είμαι στο σπίτι σε καραντίνα και έχω ενημερώσει όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθα σε επαφή.

Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης, θα πρέπει να είμαι πιο ευέλικτος με το πρόγραμμά μου και να αναλύσω τις επιλογές μου, αναλόγως και με το πως θα εξελιχθεί. Θα σας κρατήσω ενήμερους για τα μελλοντικά τουρνουά που θα αγωνιστώ", πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως το πρόγραμμα του Nadal ήταν να ταξιδέψει στην Αυστραλία στο τέλος του μήνα και σε δυο εβδομάδες θα πραγματοποιούσε την επίσημη επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, από το 250άρι της Μελβούρνης. Αν όλα πήγαιναν καλά έως τότε, θα έπαιζε και στο Australian Open.

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και τα τουρνουά της Αυστραλίας απομακρύνονται για τον Ισπανό. Δεν έχει αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, αλλά τις επόμενες μέρες δεν θα έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί στην ένταση που θέλει και αυτό από μόνο του καθιστά πολύ δύσκολη την παρουσία του στο Australian Open, αφού όπως είπε και από το Άμπου Ντάμπι δεν θέλει να αγωνιστεί σε ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά αν δεν νιώθει εντελώς έτοιμος γι' αυτό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots