ATP
Νίκη και για Hurkacz, επικράτηση για Πολωνία

 
Νίκη και για Hurkacz, επικράτηση για Πολωνία
tn team Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 - 11:22

Ο Αριστοτέλης Θάνος είχε την τεράστια εμπειρία να μοιραστεί το court με το Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης και να δείξει μερικά πολύ καλά στοιχεία του παιχνιδιού του, ήταν αδύνατο όμως να κάνει και τη μεγάλη υπέρβαση, με τον Hurkacz να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και να δίνει στην Πολωνία την πρώτη της νίκη στο ATP Cup.

Η Πολωνία εξασφάλισε τη νίκη επί της Ελλάδας, που ήταν φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθει χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά στο δυναμικό της. Θυμίζουμε πως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο.4 στον κόσμο, απέσυρε λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα τη συμμετοχή του, δείχνοντας να μην είναι ακόμα έτοιμος για να ξεκινήσει τη σεζόν του.

Ο Αριστοτέλης Θάνος μπήκε στη θέση του και στην πρώτη του συμμετοχή ever στο τουρνουά, είχε την πολύ μεγάλη εμπειρία να παίξει σε ένα μεγάλο στάδιο και μπροστά στο κοινό του Σίδνεϊ, απέναντι στο Νο.9 του κόσμου.

Ο Hurkacz φυσικά έδειξε την ποιότητά του και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον 20χρονο Έλληνα, επικρατώντας με 6-1, 6-2 σε 54 λεπτά.

Ο Θάνος είχε τις στιγμές του μέσα στο παιχνίδι, αλλά η νευρικότητα και η απειρία του φάνηκαν σε πολλά σημεία. Στο 1ο σετ έμεινε πίσω γρήγορα με 0-4, ενώ στο 2ο σετ ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να πάει χέρι-χέρι στο σκορ με τον Πολωνό μέχρι το 2-2, ο Hurkacz όμως πάτησε το γκάζι στη συνέχεια και "σφράγισε" τη νίκη κερδίζοντας τα 4 τελευταία games του αγώνα.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, ο Kamil Majchrzak είχε κερδίσει τον Μιχάλη Περβολαράκη με 6-1, 6-4 κι έτσι η Πολωνία εξασφάλισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το tie της Πολωνίας με την Ελλάδα, καθώς θα ακολουθήσει το διπλό, το οποίο θα έχει βαθμολογική σημασία και επιπλέον χρηματικά έπαθλα για τη νικητήρια ομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots