ATP
Θετικά δείγματα στην επιστροφή του ο Rafa (vid)

 
Θετικά δείγματα στην επιστροφή του ο Rafa (vid)
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 9:25

Στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από 5 μήνες, ο Rafael Nadal έδειξε θετικά δείγματα και κέρδισε με 2-0 σετ τον Ricardas Berankis.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Rafael Nadal είναι γεγονός, με τον Ισπανό να κερδίζει τον Ricardas Berankis στην πρεμιέρα του στο 250άρι της Μελβούρνης, με 6-2, 7-5.

O 35χρονος Ισπανός, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά από τον Αύγουστο του 2021 εξαιτίας του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι, κατέκτησε άνετα το 1ο σετ, στο οποίο δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του και έκανε break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2).

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και με 5-2, όμως το έργο του ήταν δυσκολότερο, με τον Λιθουανό να τον ταλαιπωρεί περισσότερo και να ισοφαρίζει σε 5-5, επιστρέφοντας στο σετ. Ο Nadal κράτησε το κρίσιμο service game του στη συνέχεια για το 6-5 και στο 12ο game έκανε νέο break, για να "σφραγίσει" τη νίκη σε 1 ώρα και 31 λεπτά.

Ο Rafa, ο οποίος είχε παίξει και στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι τον προηγούμενο μήνα αλλά δεν πέτυχε νίκη, έπαιξε επίσης για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό.

Στα προημιτελικά ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κέρδισε τον Alexei Popyrin με 6-3, 4-6, 6-3.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Μελβούρνης προκρίθηκε και ο Grigor Dimitrov, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα αρκετά δύσκολα τον Facundo Bagnis με 5-7, 7-6 (3), 6-3 και θα αντιμετωπίσει τον Botic van de Zandschulp, που επιβλήθηκε του Mackenzie McDonald με 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots