ATP
Στον τελικό της Μελβούρνης ο Nadal (vids)

 
Στον τελικό της Μελβούρνης ο Nadal (vids)
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 14:46

O Rafael Nadal ξεπέρασε και το εμπόδιο του Emil Ruusuvuori, για να προκριθεί στον τελικό του Melbourne Summer Set.

Καλά φαίνεται πως κυλάει η επιστροφή του Rafael Nadal στη δράση, μετά από σχεδόν μισό χρόνο.

Ο 35χρονος Ισπανός, ο οποίος επέλεξε ένα τουρνουά χαμηλότερης δυναμικότητας για την πρώτη του εβδομάδα στο 2022, κέρδισε τον Emil Ruusuvuori σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες με 6-4, 7-5 και προκρίθηκε στον 126ο τελικό της καριέρας του!

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για τον Rafa, που χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο πρώτο game της αναμέτρησης. Αυτά ήταν και τα μόνα break points στο ματς έως το 10ο game, όταν ο Ισπανός έφτασε για πρώτη φορά σε break point και το αξιοποίησε, για να πάρει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Nadal έκανε πρώτος το break για το 5-3 και όλα έδειχναν να βαίνουν προς το τέλος, ο 22χρονος Φινλανδός όμως συνέχισε να παλεύει, έκανε το break back και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα, είχε break point για να πάρει και προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο στο 11ο game, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων όμως στάθηκε στο ύψος του, κράτησε το σερβίς του για το 6-5 και στο επόμενο game με ένα νέο break του, "σφράγισε" τη νίκη του σε 1 ώρα και 56 λεπτά παιχνιδιού.

Θα είναι ο 126ος τελικός στην πολύ πλούσια καριέρα του Rafa, που θα διεκδικήσει τον 89ο τίτλο του (88-37). Αν καταφέρει να κερδίσει αύριο και τον τίτλο, ο Nadal θα έχει 19 διαδοχικές σεζόν με τουλάχιστον έναν κερδισμένο τίτλο στο tour!

Θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Maxime Cressy, που κάνει μια ονειρική εβδομάδα. Έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, ο 24χρονος Αμερικανός πέτυχε σήμερα την 6η συνεχόμενη νίκη του για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό και μάλιστα το έκανε κόντρα στο Νο.3 του ταμπλό, Grigor Dimitrov, τον οποίο κέρδισε με 7-5, 7-6 (9).

Δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του ο Cressy, ο οποίος έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε στον αγώνα. Στο 1ο σετ δεν ήρθε αντιμέτωπος πάντως με break point και έκανε το break στο 12ο game για το 7-5. Στο 2ο σετ έσωσε 5 break points, τα 4 από αυτά όταν σέρβιρε στο 5-5 στο 11ο game, ενώ στο tie-break επέστρεψε από το 3-6, έσβησε τριπλό set point του Βούλγαρου και τελικά επικράτησε με 11-9, για να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Θα είναι φυσικά η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Αμερικανού, Νο.112 στην παγκόσμια κατάταξη, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε κερδίσει ακόμα το Νο.2 του ταμπλό, Reilly Opelka, σβήνοντας 2 match points.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots