ATP
Η τρελή νίκη του Kozlov επί του Dimitrov (vid)

 
Η τρελή νίκη του Kozlov επί του Dimitrov (vid)
© Abierto Mexicano
tn team Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 14:11

O Stefan Kozlov αντιμετώπιζε κράμπες σε πολύ μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, με κάποιο τρόπο όμως κατάφερε να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του εις βάρος του Grigor Dimitrov μετά από 3 ώρες και 21 λεπτά, για να προκριθεί στους "16" του Ακαπούλκο.

Ο Αμερικανός lucky loser υπέφερε από τα μέσα του 2ου σετ από κράμπες και μετά από έναν σημαντικό πόντο για το break που τον έβαλε μπροστά με 7-6, 5-3, έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Ο Dimitrov και ο επιδιαιτητής πήγαν κοντά του μαζί με τους γιατρούς της διοργάνωσης, για να τον βοηθήσουν και να τον πάνε στην καρέκλα του.

Μέχρι το τέλος του 2ου σετ ο Kozlov δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τις έντονες κράμπες και το 5-3 μετατράπηκε σε 5-7 για τον Dimitrov, που έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Όλα έδειχναν ότι ο Kozlov θα σταματούσε και ότι αν συνέχιζε δεν θα είχε καμία τύχη. Παρόλα αυτά ο 24χρονος έμεινε στο γήπεδο και συνέχισε να παλεύει. Από τα μέσα του 3ου σετ κι έπειτα, έδειχνε μάλιστα πολύ καλύτερα και σωματικά. Κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο break και να κατακτήσει το 3ο σετ με 6-3, παίρνοντας τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του μετά από 3 ώρες και 21 λεπτά μιας απίστευτης αναμέτρησης.

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η συγγνώμη που ζήτησε ο Αμερικανός από τον Rafael Nadal, μέσα από την τηλεοπτική κάμερα, επειδή σταμάτησε την προπόνησή του με τον Ισπανό στη μέση, για να αγωνιστεί στο τουρνουά. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Kozlov δεν γνώριζε ότι θα έπαιζε στο κυρίως ταμπλό, κάτι που συνέβη με την αποχώρηση του Maxime Cressy από το τουρνουά. Ο Kozlov ειδοποιήθηκε την ώρα της προπόνησής του με τον Nadal πως θα αγωνιζόταν με τον Dimitrov στο κυρίως ταμπλό και προφανώς μόλις είδε τα μηνύματά του έσπευσε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots