ATP
Κέρδισε ξανά τον Medvedev και μπήκε τελικό ο Rafa! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Abierto Mexicano
tn team Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 - 8:08

Ο φοβερός και τρομερός Rafael Nadal κέρδισε για 2η φορά μέσα στον τελευταίο μήνα το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή χρονιά σε 14-0 νίκες και θα διεκδικήσει αύριο τον 91ο τίτλο της καριέρας του.

Εκπληκτικός ήταν και σήμερα ο Rafael Nadal, ο οποίος επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Ο Nadal επανέλαβε τον θρίαμβο της Μελβούρνης, κερδίζοντας για 2η φορά τον Medvedev στον τελευταίο μήνα, ενώ συνολικά τον κέρδισε για 5η φορά σε 6 αναμετρήσεις. Όλα αυτά, ενώ θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα ο Medvedev θα είναι το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας μετά από 2 χρόνια τον Novak Djokovic στο Νο.2.

O Nadal συνεχίζει επίσης το αήττητο για τη φετινή σεζόν, στην οποία έκανε το καλύτερό του ξεκίνημα ever στην καριέρα του. Αυτή ήταν η 14η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο 2022, με το προηγούμενο καλύτερο ξεκίνημά του να ήταν οι 11 συνεχόμενες νίκες (2014).

Παρά το τελικό 6-3, 6-3, δεν ήταν καθόλου εύκολη βραδιά για τον Rafa, που χρειάστηκε ακριβώς 2 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Medvedev. Το ξεκίνημα του Ισπανού πάντως ήταν εξαιρετικό στον ημιτελικό, αφού έκανε νωρίς το break, "ξέφυγε" με 4-1 και δεν απειλήθηκε σε κανένα service gae του, φτάνοντας με μια σχετική άνεση στο 6-3.

Στο 2ο σετ ωστόσο η αντίσταση του Medvedev ήταν σθεναρή, παρότι ο Rafa έκανε και πάλι φανταστικό ξεκίνημα, κερδίζοντας τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του σετ για να προηγηθεί με 2-0. 

Ο Medvedev έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει πίσω το break που δέχτηκε, όμως ο Nadal κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε όλα τα games και σ' αυτό το σετ, σβήνοντας 4 break points στο 4ο game για το 3-1 και ακόμα 7 break points στο 6ο game, για να φτάσει στο 4-2.

Μετά από τα 11 σβησμένα break points, ο Nadal πήρε ανάσα κάνοντας το 5-3 με love service game, ενώ με νέο break του στο 9ο game "κλείδωσε" την πολύ μεγάλη νίκη, εξασφαλίζοντας την παρουσία του σε ακόμα έναν τελικό.

Το πρωί της Κυριακής, στις 05:00 ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 8HD), o Nadal θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie για τον 4ο τίτλο του στο Ακαπούλκο, μετά από το 2005, το 2013 και το 2020.

Ο Ισπανός θα διεκδικήσει ακόμα τον 3ο φετινό τίτλο του, μετά το 250άρι της Μελβούρνης και το Australian Open, ενώ συνολικά θα διεκδικήσει τον 91ο τίτλο στην καριέρα του, στον 128ο τελικό του (90-37).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots