ATP
Πολλά νεύρα ο Κύργιος, στην 8άδα ο Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 21:59

Ο Jannik Sinner κέρδισε τον Νικ Κύργιο με 2-0 σετ, σε έναν αγώνα στον οποίο ο Ελληνοαυστραλός έχασε την ψυχραιμία του και τιμωρήθηκε μέχρι και με game penalty σε δικό του service game!

Σε μια εικόνα που είχαμε καιρό να δούμε υπέπεσε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος έχασε εντελώς την ψυχραιμία του στην αναμέτρησή του με τον Jannik Sinner, τα έβαλε με τον διαιτητή Carlos Bernardes και υπέστη break με game penalty!

Ο πολύ καλός Sinner κέρδισε τον φορμαρισμένο Ελληνοαυστραλό, που κάνει μια εκπληκτική σεζόν, με 7-6 (3), 6-3, αυτό όμως που ξεχώρισε από την αναμέτρηση ήταν τα πολλά νεύρα και τα παράπονα του Κύργιου, καθώς και το game penalty που άλλαξε όλο το ματς.

Πιο αναλυτικά, ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με τον Κύργιο μάλιστα να ξεκινάει πιο δυνατά και να έχει τις 3 πρώτες ευκαιρίες για break στο ματς. Στο 3ο game είχε ένα break point και στο 5ο game προηγήθηκε με 2-3, 15-40, έχασε όμως και τις 3 ευκαιρίες, με τον Sinner να "στέκεται" στο ύψος του.

Στη συνέχεια ο νεαρός Ιταλός είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για break, ούτε εκείνος όμως κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Κύργιου, που ισοφάρισε σε 4-4 στο 8ο game. Το σετ κρίθηκε σε tie-break και εκεί ο Sinner προηγήθηκε με 5-2. Ο Κύργιος μείωσε σε 5-3 και έμεινε "ζωντανός", όμως από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ένα καταστροφικό ολιγόλεπτο διάστημα για τον 26χρονο.

Μετά από μια διάδραση που είχε με θεατή, ο Κύργιος τιμωρήθηκε με point penalty και έγινε το 6-3. Έχοντας πολλά νεύρα, ο Ελληνοαυστραλός έκανε διπλό λάθος στο set point και το tie-break ολοκληρώθηκε με 7-3 υπέρ του Ιταλού. Στη συνέχεια ο Κύργιος πλησίασε τον Bernardes για εξηγήσεις και είχε πολλά νεύρα και ένα έντονο ύφος που του στοίχισε, αφού ο Βραζιλιάνος chair umpire δεν του χαρίστηκε και τον τιμώρησε με game penalty!

Κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για τον Κύργιο, που υπέστη break με game penalty και ξεκίνησε από το 0-1 το 2ο σετ. O Sinner δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς στο 2ο σετ και έκανε break στο 9ο game, για να το ολοκληρώσει με 6-3 και να πάρει τη νίκη σε 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Τα νεύρα δεν έλειψαν για τον Κύργιο έως και το τέλος του ματς, με τον Ελληνοαυστραλό να χάνει την ευκαιρία να φτάσει μακρύτερα σε ένα τουρνουά που έδειχνε να τα πηγαίνει πολύ καλά. Στο τέλος του αγώνα μάλιστα έβρισκε άσχημα τον έμπειρο διαιτητή, πριν αποχωρήσει από το γήπεδο.

Σε τρομερή κατάσταση βέβαια βρίσκεται και ο Sinner, ο οποίος θα βρεθεί για 2η φορά στα προημιτελικά ενός Masters τουρνουά. Η πρώτη ήταν και πάλι στο Μαϊάμι, πέρσι, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό.

Ο 20χρονος Ιταλός είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει και στα ημιτελικά, αφού ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από την αναμέτρηση του Frances Tiafoe με τον Francisco Cerundolo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots