ATP
Πρώτος τελικός σε Masters για τον Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 21:48

O Casper Ruud επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Francisco Cerundolo και έγινε ο πρώτος Νορβηγός τενίστας που προκρίνεται σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

Στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του - πρώτο σε Masters 1000 τουρνουά - προκρίθηκε ο Casper Ruud, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-4, 6-1 στον πρώτο ημιτελικό του Miami Open.

Μετά από 3 χαμένους ημιτελικούς σε χωμάτινα Masters, o 23χρονος Νορβηγός κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά σε έναν τελικό σε 1000άρι, στον πρώτο του ημιτελικό σε ένα hardcourt Masters τουρνουά, στο Μαϊάμι.

Αν και βρέθηκε πίσω με break στο ξεκίνημα του ημιτελικού, στο 0-1, ο Ruud ισοφάρισε αμέσως και κατάφερε να κερδίσει το αρκετά κλειστό 1ο σετ, κάνοντας ένα ακόμη break στο 10ο game, για το 6-4.

Μετά απ' αυτό ο Νορβηγός αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες από τη γραμμή του σερβίς στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά τις ξεπέρασε, σβήνοντας 2 break points στο 1ο (1-0) και άλλα 2 στο 3ο game (2-1). Στο 4ο game ήρθε το break για τον Ruud, που πέρασε μπροστά με 3-1 και με νέο break ολοκλήρωσε γρήγορα το 2ο σετ με 6-1.

Παρά τα κλειστά πρώτα games αυτού του σετ, ο Ruud έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, καθώς κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του ημιτελικού, για να ολοκληρώσει την αποστολή του μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Προκρίθηκε για 10η φορά σε τελικό στο tour o Ruud, ο οποίος έχει κερδίσει τους 6 τελευταίους τελικούς που έπαιξε. Όλοι ωστόσο - όπως και όλοι οι προηγούμενοι τελικοί του γενικά - ήταν σε 250άρια τουρνουά, με τον τελικό της Κυριακής να είναι με διαφορά ο σπουδαιότερος στην καριέρα του.

Θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του συνολικά (7-2 σε τελικούς), για 1η φορά σε έναν τελικό που δεν είναι σε 250άρι, απέναντι στο νικητή του άλλου ημιτελικού, μεταξύ του υπερασπιστή του τίτλου, Hubert Hurkacz, και του πολύ ταλαντούχου Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots