ATP
Έσωσε 3 m.p. o Sinner (vids)

 
Έσωσε 3 m.p. o Sinner (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 - 17:04

O Jannik Sinner αντιμετώπισε 3 match points στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη απέναντι στον Tommy Paul, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση στους "32" του Mutua Madrid Open. Στον 2ο γύρο και ο Alejandro Davidovich Fokina.

Μετά από 3 ώρες μάχης, ο Jannik Sinner έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Tommy Paul στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη με 6-7 (4), 7-6 (4), 6-3.

Ο 20χρονος Ιταλός, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.12 στον κόσμο, απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 2ο σετ και αφού το έχασε στο tie-break, βρέθηκε πίσω με 0-3 και με 2-5 στο 2ο σετ!

Στο 9o game, όταν ο Paul σέρβιρε για την πρόκριση, είχε 2 φορές match point για το 6-3, αλλά ο Sinner κατάφερε να μείνει στο game και να κάνει και το break back, για να μειώσει σε 5-4 και να επιστρέψει στο σετ. Ισοφάρισε σε 5-5 ο Ιταλός, αλλά αντιμετώπισε ακόμα ένα match point, στο δικό του σερβίς αυτή τη φορά, στο 5-6, 30-40. Το έσωσε και αυτό ο Sinner, που έστειλε το σετ στο tie-break και το κατέκτησε με 7-4.

Τα πάντα άλλαξαν μετά από την ανατροπή του Ιταλού στο 2ο σετ, καθώς ο Sinner έκανε γρήγορο break στο 3ο σετ, προηγήθηκε με 4-1 και διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open, o Sinner θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, που κέρδισε δύσκολα τον Ισπανό Pedro Martinez, με 7-6 (2), 1-6, 6-3.

Ο φιναλίστ του Monte-Carlo Masters, Alejandro Davidovich Fokina, πραγματοποίησε επίσης νικηφόρα πρεμιέρα στη Μαδρίτη, επικρατώντας του Lloyd Harris με 7-5, 6-3. Θα περιμένει τον αγώνα του Hubert Hurkacz με τον Hugo Dellien, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του ο Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots