ATP
Απέκλεισε τον Evans o Rublev (vid)

 
Απέκλεισε τον Evans o Rublev (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 - 16:04

2,5 ώρες χρειάστηκε να μείνει στο court o Andrey Rublev, παρότι δεν πήγε σε 3ο σετ, μέχρι να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Daniel Evans και να προκριθεί στα προημιτελικά της Μαδρίτης.

Ο Andrey Rublev πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Madrid Open μετά από τον Novak Djokovic (που προκρίθηκε χωρίς αγώνα) και θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Grigor Dimitrov για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο Rublev επικράτησε του Dan Evans με 7-6 (7), 7-5 σε ένα πολύ κλειστό ματς, που μπορεί να είχε δυο σετ αλλά χρειάστηκε 2 ώρες και 29 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Στο 1ο σετ ο 25χρονος Ρώσος ήταν πίσω με 0-2 και με 1-3, αλλά ισοφάρισε στο 6ο game σε 3-3. Άλλα breaks δεν υπήρξαν και το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ο Evans έσωσε αρχικά διπλό set point στο 6-4, κέρδισε 3 πόντους στη σειρά και είχε εκείνος μια ευκαιρία για να κλείσει το σετ, στο 6-7.

Ο Rublev έδιωξε τον κίνδυνο και κέρδισε εκείνος με τη σειρά του 3 συνεχόμενους πόντους, για να πάρει το tie-break με 9-7.

Και το 2ο σετ ήταν γεμάτο και κλειστό, με τον Rublev να χάνει ένα προβάδισμα με 3-1 και να μένει πίσω με 3-4 και με 4-5. Δεν έχασε την ψυχραιμία του πάντως το Νο.6 του ταμπλό και έκανε νέο break στο 11ο game για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχημένα για τη νίκη στο 12ο game.

Αυτή ήταν η 25η φετινή νίκη για τον Rublev και η 6η συνεχόμενη, καθώς θυμίζουμε πως προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο Βελιγράδι, όπου κέρδισε στον τελικό τον Novak Djokovic.

Ο Ρώσος πρωταθλητής είχε δυο δύσκολους αγώνες με δυο Βρετανού μέχρι στιγμής στη Μαδρίτη, αφού και στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, είχε περάσει δύσκολα πριν τελικά επικρατήσει του Jack Draper με 2-6, 6-4, 7-5.

Ο προημιτελικός του στη Μαδρίτη θα είναι ο 1ος, στη 2η παρουσία του στο τουρνουά. Θα είναι ο 2ος προημιτελικός του για φέτος σε Masters, μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Indian Wells και ο 7ος συνολικά στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots