ATP
Προπονήθηκε ο Nadal, αύριο αναχωρεί για Παρίσι

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Rafa Nadal Academy
tn team Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 - 17:13

Παρά τις έντονες ανησυχίες εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αποχώρησε από τη Ρώμη, ο Rafael Nadal έχει επιστρέψει ήδη στις προπονήσεις και αύριο αναμένεται να πετάξει για το Παρίσι. Η κατάστασή του ωστόσο, θα παραμείνει ερωτηματικό έως το τέλος.

Ο Nadal ηττήθηκε στον 3ο γύρο της Ρώμης από τον Denis Shapovalov, σε έναν αγώνα που φάνηκε να ταλαιπωρείται αρκετά από το πόδι του και να νιώθει έντονο πόνο, έχοντας μεγάλες δυσκολίες στην κίνησή του.

"Δεν έχω τραυματιστεί, είμαι ένας παίκτης που ζει με τραυματισμό. Δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι που υπάρχει. Για να είμαι ειλικρινής, από τότε που γύρισα πονάει το πόδι μου και μου είναι δύσκολο να προπονούμαι για συνεχόμενες μέρες. Πρέπει να μπορείς να κινείσαι καλά για να αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή. Ο μεγάλος μου στόχος είναι το Roland Garros, που είναι μόνο σε μια εβδομάδα. Θα συνεχίσω να τον έχω", είχε πει ο Nadal το βράδυ του αποκλεισμού του, στη συνέντευξη Τύπου.

Αμέσως αναχώρησε από τη Ρώμη και επέστρεψε για λίγες ημέρες στο σπίτι του στο Μανακόρ ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, ο οποίος είχε λίγες μέρες ξεκούρασης και χθες επέστρεψε στις προπονήσεις, στα γήπεδα της ακαδημίας του.

Αύριο θα αναχωρήσει για το Παρίσι όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στα social media και θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση της Πέμπτης, όπου θα είναι στο Νο.5 του ταμπλό, έχοντας δηλαδή την πιθανότητα να αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic από τα προημιτελικά.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Rafa Nadal (@rafaelnadal)

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Roland Garros, όταν και κατέκτησε τον πρώτο του major τίτλο το μακρινό 2005, o Nadal δεν έχει χάσει ούτε μια φορά το Grand Slam του Παρισιού, αν και το 2016 αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του στον 3ο γύρο, εξαιτίας τραυματισμού στον καρπό.

Απ' ότι φαίνεται και αυτή τη χρονιά σκοπεύει να ξεκινήσει κανονικά την προσπάθειά του, ωστόσο το κατά πόσο θα είναι αρκετά υγιής για να παλέψει ως το τέλος για το 22ο Grand Slam του, θα παραμείνει ένα μεγάλο ερωτηματικό μέχρι και την έναρξη του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots