ATP
Νικηφόρα επιστροφή για τον Κύργιο (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή για τον Κύργιο (vids)
© Paul Zimmer
tn team Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 - 18:45

O Νικ Κύργιος επέστρεψε στη δράση για το γρασίδι και κέρδισε σε 77 λεπτά την πρώτη του αναμέτρηση στην Στουτγκάρδη.

Παρότι δεν έλειψαν τα νεύρα, ο Κύργιος έκανε σε γενικές γραμμές ένα καλό ματς και επικράτησε του Jiri Lehecka με 7-6 (3), 6-3 σε 1 ώρα και 17 λεπτά, στην πρεμιέρα του στην Στουτγκάρδη και στην πρώτη του αναμέτρηση στο tour μετά από δυο μήνες.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.78 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 18 άσους και κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του σε ολόκληρο το ματς. Αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο, καθώς υπήρξαν στιγμές πίεσης στο 1ο σετ.

Συγκεκριμένα έσβησε 2 break points, από ένα σε 4ο και 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και 4-4 αντίστοιχα. Και ο ίδιος είχε ένα χαμένο break point, με το σετ τελικά να πηγαίνει σε tie-break, όπου ο Κύργιος ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Κύργιος άρχισε να ξεχωρίζει και είχε νέο break point που δεν αξιοποίησε στο 6ο game. Τελικά ήρθε και το break για τον Ελληνοαυτραλό, που έκανε το 5-3 και με ένα love service game "σφράγισε" τη νίκη του.

Στον 2ο γύρο του BOSS Open της Στουτγκάρδης, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Musetti και Nikoloz Basilashvili. Να σημειωθεί πως ο Κύργιος βρίσκεται στο ίδιο μισό με το Νο.1 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά δεν μπορούν να συναντηθούν πριν από τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots