ATP
Προκρίθηκαν Ruud και Berrettini στο Gstaad (vids)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 - 17:58

Ο Casper Ruud ξεκίνησε επιτυχημένα την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου στο Gstaad της Ελβετίας, ενώ νικηφόρα πρεμιέρα πραγματοποίησε και ο Matteo Berrettini, στην επιστροφή του στη δράση.

Ο Ruud κέρδισε στην πρεμιέρα του στο Swiss Open Gstaad τον Jiri Lehecka με 6-3, 6-4 και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του τουρνουά της Ελβετίας, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής πέρσι.

Ο 23χρονος Νορβηγός, Νο.5 στον κόσμο και Νο.1 στο ταμπλό, πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου έκανε ένα καλό παιχνίδι. Έσωσε και τα 5 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του σκληροτράχηλου Τσέχου, για να πάρει τη straight sets νίκη σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Gstaad, o Ruud θα αντιμετωπίσει τον Jaume Munar, που επικράτησε του Ελβετού Alexander Ritschard με 6-3, 6-3.

Ο μεγάλος απόντας του Wimbledon, Matteo Berrettini, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο αγαπημένο του Grand Slam λόγω Covid, επέστρεψε σήμερα στη δράση μετά τον τίτλο του στο Queen's και κέρδισε τον Richard Gasquet με 6-4, 6-4, κάνοντας ένα καλό παιχνίδι - το πρώτο του στο χώμα από τον Φεβρουάριο.

89 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court o 26χρονος Ιταλός, ο οποίος πέτυχε 7 άσους, αξιοποίησε τα 2 από τα 7 break points του για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ τον Gasquet, ενώ έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο δικό του σερβίς.

Στα προημιτελικά του Gstaad, ο Berrettini θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Pedro Martinez, No.5 στο ταμπλό, που απέκλεισε τον Elias Ymer με 7-5, 4-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots