ATP
Zverev: "Θα επιστρέψω όταν θα νιώθω ότι μπορώ να κερδίσω τον τίτλο"

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 13:53

Ο Alexander Zverev μίλησε για την ανάρρωσή του από τον τραυματισμό στον αστράγαλο, είπε πως όλα πηγαίνουν καλά και είναι μέσα στο πρόγραμμα που έχουν καθορίσει με την ομάδα του, δεν ήταν όμως ξεκάθαρος για το πότε στοχεύει να επιστρέψει και αν θα προλάβει το US Open.

"Η διαδικασία της ανάρρωσης πηγαίνει πολύ καλά, πραγματοποιώ καθημερινά μια σειρά από δραστηριότητες και πηγαίνω εντός προγράμματος. Ανυπομονώ για τα επόμενα καθήκοντα που με περιμένουν, για να συνεχίσω να πλησιάζω προς τη στιγμή που θα μπω ξανά σε ένα γήπεδο τένις. Δεν έχουμε ακόμα καθορίσει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής, αλλά δουλεύω καθημερινά για να έρθει το συντομότερο δυνατό", είπε ο Zverev σε συνέντευξη που παραχώρησε για το Eurosport Γερμανίας.

Για τη νέα καθημερινότητά του, ο Zverev είπε: "Οι μέρες περνούν πολύ αργά. Ξεκινάω από πολύ νωρίς το πρωί και ολοκληρώνω τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνω το βράδυ. Κάνω πολλές ασκήσεις και συνεχώς προσθέτουμε νέες, προσπαθούμε πάνω απ' όλα να δουλέψουμε την κινητικότητα του ποδιού, αναδομώντας τη δύναμη και τη σταθερότητα σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ξαναμάθεις να περπατάς από την αρχή και να αρχίσεις σιγά-σιγά το τρέξιμο. Ήδη κάνω ασκήσεις για σπριντ στο νερό, επίσης κάνω προπονήσεις στον διάδρομο και στο ποδήλατο."

Για τον κίνδυνο και τους φόβους που παραμονεύουν όταν βιώνεις κάτι σαν κι αυτό που συνέβη στον Zverev στο φετινό Roland Garros: "Δεν θέλω να σκέφτομαι τους κινδύνους, αν και οι επαγγελματίες αθλητές πάντα αντιμετωπίζουμε κινδύνους, ακόμα και στην καθημερινή ζωή υπάρχει ο κίνδυνος. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά, συγκεντρωμένοι στον ύψιστο βαθμό για να μην υπάρχουν προβλήματα. Φυσικά και θέλω να προπονηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δεν πρέπει και να το παρακάνεις. Πρέπει να ακούω προσεκτικά το σώμα μου, να ξέρω πότε φτάνω στα όρια μου. Έχω συνηθίσει να δίνω κάθε μέρα τον καλύτερό μου εαυτό, είτε παίζω αγώνα είτε προπονούμαι, οπότε σ' αυτή την περίπτωση η υπέρβαση αυτών των επιπέδων μπορεί να κάνει κάτι κακό."

Για το πότε θα επιστρέψει στο tour: "Θέλω να κερδίζω κάθε τουρνουά που παίζω, αυτός είναι ο χαρακτήρας μου, δεν πηγαίνω σε ένα τουρνουά μόνο για να συμμετέχω σε αυτό. Θα παίξω όταν θα νιώσω ότι θα μπορώ να κερδίσω το τουρνουά και όχι με βάση τον τύπο ή την κατηγορία του τουρνουά. Δεν ξέρω αν το πρώτο που θα παίξω θα είναι Grand Slam, αλλά θα επιστρέψω όταν θα νιώθω αρκετά άνετα στο γήπεδο, αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Τέλος, για το αν έχει επαφή με κάποιους παίκτες, ο Sascha απάντησε: "Αυτός με τον οποίο έχω τη μεγαλύτερη επαφή είναι ο Dominic Thiem, πάντα σχολιάζουμε αυτά που συμβαίνουν. Θέλουμε και οι δυο να επιστρέψουμε στην καλύτερή μας φόρμα, αν και ακόμα έχω ανοιχτή πληγή από τον τελευταίο μου αγώνα σε Grand Slam."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots