ATP
Έκανε το repeat στο Gstaad ο Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Fabian Meierhans/Swiss Open Gstaad
tn team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 15:25

O Casper Ruud επικράτησε με 2-1 σετ του Matteo Berrettini σε έναν ωραίο τελικό στο Swiss Open Gstaad και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της Ελβετίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Ruud κέρδισε τον Berrettini με 4-6, 7-6 (4), 6-2 σε 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα, για να παραμείνει στον θρόνο του στο Gstaad της Ελβετίας, κερδίζοντας για 2η διαδοχική χρονιά τον τίτλο στο χωμάτινο 250άρι.

Ο 23χρονος Νορβηγός πέτυχε 8 άσους - 10 είχε ο Berrettini - κερδίζοντας τους 45 από τους 56 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 21 από τους 32 στα δεύτερα. Κατάφερε να σβήσει τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε. Σύμμαχο το καλό του σερβίς είχε και ο Berrettini στις περισσότερες κρίσιμες στιγμές, με τον Ιταλό να σβήνει τα 9 από τα 11 break points του αντιπάλου του.

Στο 1ο σετ ο Berrettini ήταν ο μοναδικός παίκτης που έκανε break, για να προηγηθεί με 3-2. Στο επόμενο game έσβησε 3 break points o Ιταλός, για να φτάσει στο 4-2 και να παραμείνει μπροστά ως το φινάλε του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4.

Ο Ruud χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-1, 15-40 για να αποφύγει να μείνει πίσω με break νωρίς στο 2ο σετ. Στο 9ο game ήρθε αντιμέτωπος ξανά με break point o Νορβηγός, που άντεξε για μια ακόμα φορά και πέρασε μπροστά με 5-4. Μετά απ' αυτό ο Ruud έκανε ένα άψογο tie-break, όπου προηγήθηκε με 5-1 και τελικά επιβλήθηκε με 7-4, στέλνοντας τον τελικό σε 3ο σετ.

Το momentum είχε έρθει για τα καλά στο μέρος του Νορβηγού, που είχε 3 break points στο 1ο game του 3ου σετ και τελικά έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να "ξεφύγει" με 5-1. Ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 8ο game ο Ruud, έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Ruud, σε 5 αναμετρήσεις με τον Berrettini (3-2).

Έφτασε τους 9 τίτλους στην καριέρα του ο Ruud (9-4), ο οποίος έχει κερδίσει 3 τίτλους στη φετινή χρονιά και 8 τίτλους στο χώμα. Ο μόνος τίτλος που δεν ήταν στο χώμα για τον Νορβηγό ήταν στο Σαν Ντιέγκο τον περασμένο Οκτώβριο, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολύ καλή εβδομάδα ήταν και για τον Berrettini, που έπαιξε στον 3ο συνεχόμενο τελικό του, μετά από την Στουτγκάρδη και το Queen's, όπου είχε κερδίσει τους τίτλους. Συνολικά έπαιξε για 11η φορά στην καριέρα του σε τελικό ο Ιταλός, που έμεινε στους 7 τίτλους (7-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots