ATP
Στο ATP Finals για 17η φορά ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © USTA
tn team Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:23

O Rafael Nadal έγινε ο πρώτος παίκτης που εξασφάλισε την παρουσία του στο Τορίνο, στη 17η πρόκριση της καριέρας του στο ATP Finals.

Με την είσοδό του στον 3ο γύρο του US Open, o Rafael Nadal εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals του Τορίνου, που θα γίνει από τις 13 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Είναι η 17η πρόκριση του Ισπανού στο τουρνουά, έχοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, πίσω από τις 18 προκρίσεις του Roger Federer.

Παρά τις 16 προηγούμενες προκρίσεις του, ο Nadal έχει παίξει μόνο 10 φορές στο τουρνουά, που είναι το σημαντικότερο τουρνουά που λείπει από την πλούσια συλλογή του. Είχε φτάσει 2 φορές ως τον τελικό, το 2010 και το 2013.

"Φυσικά είναι καλά νέα, άλλη μια χρονιά, στην ηλικία των 36. Αν κάτι δεν πάει πολύ στραβά θα τερματίσω κι αυτή τη χρονιά στο Top 5, είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που περίμενα στην αρχή της χρονιάς, όταν δεν ήξερα τι θα γίνει με πολλά πράγματα. Θέλω όμως να συνεχίσω. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω μετά το σημερινό ματς, αλλά τώρα πρέπει να παίξω καλύτερο. Ελπίζω να είμαι έτοιμος και να το κάνω να συμβεί", είπε ο Nadal, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-6, 2-4 για να κερδίσει τον Fabio Fognini με 3-1 σετ στον 2ο γύρο του US Open.

Ο Nadal, πρωταθλητής στο Australian Open και στο Roland Garros και ημιφιναλίστ στο Wimbledon, έχει 21 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε Grand Slams φέτος και είναι πρώτος στην κατάταξη του Race, με 5.630 βαθμούς - 1.000 περισσότερους από τον δεύτερο Στέφανο Τσιτσιπά.

Εκτός από το Race, όπου είναι πολύ κοντά στο να τερματίσει στο Νο.1, μπορεί να επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 2,5 χρόνια, με μια καλή πορεία στο US Open. Συγκεκριμένα, χρειάζεται είτε να κατακτήσει τον τίτλο, είτε να προκριθεί στον τελικό και να μην είναι εκεί ο Daniil Medvedev, είτε να μην κερδίσουν περισσότερους βαθμούς από εκείνον οι Medvedev, Carlos Alcaraz και Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots