ATP
Η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί Federer και Nadal (vid)

 
Η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί Federer και Nadal (vid)
© REUTERS/David W Cerny
tn team Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:41

Ο Roger Federer ήθελε ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του να είναι ξεχωριστός και γι' αυτό επέλεξε να έχει στο πλευρό του έναν καλό του φίλο, αλλά και τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, τον Rafael Nadal. Θυμόμαστε την πρώτη φορά που είχαν παίξει μαζί διπλό οι δυο τους, στο Laver Cup του 2017, φτιάχνοντας μια ομάδα που αγαπήθηκε και στηρίχθηκε όσο καμιά άλλη!

Το Laver Cup έδειξε από την πρώτη του εκδοχή πως θα είναι ένα τουρνουά που θα έρθει στο τένις για να μείνει και πως θα ξεχωρίσει. Την πρώτη του φορά, το σπουδαίο τουρνουά επίδειξης που συνδιοργανώνει ο Roger Federer, έλαβε χώρα στην O2 Arena της Πράγας και ο μεγάλος Ελβετός τενίστας κατάφερε να κλείσει έναν σπουδαίο αγώνα διπλού, στην πρώτη του συνεργασία ever με τον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του, Rafael Nadal.

Θυμίζουμε πως εκείνη την εποχή, Nadal και Federer ήταν πρώτοι στους Grand Slams τίτλους στην ιστορία του αθλήματος, ενώ ήταν και οι δυο κορυφαίοι της παγκόσμιας κατάταξης, αφού το 2017 ήταν η χρονιά τους. Ο Nadal, Νο.1 στον κόσμο, είχε κατακτήσει το Roland Garros και το US Open, ενώ ο Federer, Νο.2, ήταν ο πρωταθλητής στο Australian Open και στο Wimbledon.

Στο Laver Cup έπαιξαν για 1η φορά διπλό μαζί, δημιουργώντας την πιο αγαπημένη ομάδα ενδεχομένως όλων των εποχών για τον κόσμο, τη "Fedal United". Είχαν κερδίσει τη 2η μέρα του τουρνουά τους Αμερικανούς Sam Querrey και Jack Sock με 6-4, 1-6, 10-5, κάνοντας το 9-3 για την Team Europe έναντι της Team World (στο τέλος του τουρνουά η Team Europe επικράτησε με 15-9).

Σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στον τελευταίο αγώνα στην καριέρα του Ελβετού μαέστρου και σε μια άλλη O2 Arena, στο Λονδίνο, Federer και Nadal θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν τους Sock και Frances Tiafoe. Ο αγώνας θα αρχίσει γύρω στις 23:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1 και το Eurosport Player.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots