ATP
O Berrettini έβαλε ξανά μπροστά την Ευρώπη (vids)

 
O Berrettini έβαλε ξανά μπροστά την Ευρώπη (vids)
© USTA
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:47

O Matteo Berrettini κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη τον Felix Auger-Aliassime και έβαλε ξανά μπροστά την Ευρώπη στο Laver Cup του Λονδίνου.

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στο super tie-break, o Berrettini επικράτησε του Auger-Aliassime με 7-6 (11), 4-6, 10-7 και έβαλε ξανά μπροστά την Team Europe έναντι της Team World, με 4-2.

Πολύ σημαντικό αποδείχτηκε το 1ο σετ, στο οποίο ο Berrettini δεν είχε φτάσει ποτέ σε break point, χρειάστηκε να σβήσει ένα στο δικό του σερβίς, τελικά όμως κατάφερε να το κατακτήσει σε ένα επικό tie-break, όπου έσβησε ένα set point και αξιοποίησε την 6η δική του ευκαιρία, για να κάνει το 13-11!

O Auger-Aliassime έκανε το μοναδικό break του παιχνιδιού νωρίς στο 2ο σετ και προηηθηκε με 3-1, για να διατηρηθεί μπροστά έως το τέλος του και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο match tie-break ωστόσο ο Berrettini ήταν από την αρχή καλύτερος, "ξέφυγε" με 7-2 και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, παρά την αντεπίθεση του Felix και τη μείωση σε 8-7. Ο Ιταλός δεν έχασε την ψυχραιμία του, κέρδισε τους δυο επόμενους πόντους πίσω από το σερβίς του και "σφράγισε" τη νίκη για την ομάδα του.

Σήμερα η κάθε νίκη δίνει 2 πόντους κι έτσι η Team Europe προηγείται πλέον της Team World με 4-2, στο Laver Cup του Λονδίνου. Θυμίζουμε πως οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με 2-2 μετά το τέλος της 1ης ημέρας του τουρνουά.

Η day session της 2ης ημέρρας θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα του Cameron Norrie για την Ευρώπη, απέναντι στον Taylor Fritz για την ομάδα του Κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots