ATP
O Nishioka απέκλεισε τον Ruud και τον έριξε από το Νο.2! (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Garrett Ellwood/USTA
tn team Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:31

O Yoshihito Nishioka έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και άφησε εκτός ημιτελικών στη Σεούλ τον Casper Ruud, με τον Νορβηγό να χάνει και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα επιστρέψει ο Rafael Nadal.

Ο Nishioka επικράτησε του Ruud με 6-2, 3-6, 6-2, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για την ημιτελική φάση του Korea Open Tennis Championships. Αυτή ήταν η 2η Top 5 νίκη στην καριέρα του 26χρονου Ιάπωνα και η μεγαλύτερη στη φετινή σεζόν.

Ο Nishioka, Νο.56 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 32 winners και έκανε μόλις 14 αβίαστα λάθη, σε μια πολύ καλή εμφάνιση. Στο 3ο σετ ο Ιάπωνας ξεχώρισε για την ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές. Έκανε το break για να προηγηθεί με 4-2, ενώ στη συνέχεια έσβησε 3 break points, για να κάνει το 5-2. Με νέο break "σφράγισε" τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Ο Ruud θα χάσει μια θέση μετά τον αποκλεισμό του στη Σεούλ και ο Rafael Nadal θα τον ξεπεράει, επιστρέφοντας στο Νο.2 του κόσμου μετά από 1,5 χρόνο.

Στα ημιτελικά του τουρνουά της Σεούλ, ο Nishioka θα αντιμετωπίσει τον lucky loser, Aleksandar Kovacevic, που απέκλεισε τον Mackenzie McDonald με 4-6, 6-3, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν Denis Shapovalov και Jenson Brooksby. O Shapovalov επιβλήθηκε του Radu Albot με 6-2, 6-2, ενώ ο Brooksby πέρασε με walkover το εμπόδιο του Cameron Norrie, που απέσυρε τη συμμετοχή του εξαιτίας αδιαθεσίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots