ATP
Rune: "Στόχος το Νο.1 για το 2023"

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 12:21

Ο Holger Rune απέδειξε ήδη ότι μπορεί να τα βάλει με τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη και ο στόχος του για τη νέα σεζόν δεν είναι άλλος από την κορυφή.

"Ο στόχος μου για την επόμενη σεζόν είναι να γίνω το Νο.1 του κόσμου", είπε ο Rune, σε δηλώσεις του για τη Marca.

"Κέρδισα σχεδόν όλους τους παίκτες στο Top 10, ακόμα και το Νο.1. Ξέρω που υστερώ και πάνω σ' αυτά θα δουλέψω στην preseason. Θέλω να είμαι έτοιμος για την Αυστραλία. Έχω μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου, κάτι που ισχύει εδώ και πολύ καιρό, απλά τώρα έχω κοντά μου και τον Patrick (Mouratoglou)", πρόσθεσε ο 19χρονος Δανός, ο οποίος κέρδισε 5 παίκτες από το Top 10 στους 5 τελευταίους αγώνες του στη σεζόν.

Πολλές φορές το όνομα του Rune βρίσκεται στις ίδιες συζητήσεις μ' αυτό του Carlos Alcaraz, καθώς γνωρίζονται για πολλά χρόνια, έχουν σχεδόν ακριβώς την ίδια ηλικία (ο Rune γεννήθηκε μια εβδομάδα μετά από τον Alcaraz) και έχουν καταφέρει δίχως αμφιβολία να ξεχωρίσουν από τη νέα γενιά, ακόμα και από τους παίκτες που είναι ένα και δυο χρόνια μεγαλύτεροί τους.

"Ο στόχος μου δεν είναι να γίνω καλύτερος από τον Carlos, αλλά να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ. Πρέπει να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου. Αυτό που πέτυχε ο Alcaraz είναι απίθανο και του αξίζει να είναι εκεί, αλλά πρέπει να χαράξω τη δική μου διαδρομή.

Με τον Carlos είμαστε φίλοι και αντίπαλοι ταυτοχρόνως. Χθες τον συνάντησα και του έδωσα συγχαρητήρια που τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.1. Γνωριζόμαστε από όταν ήμασταν 11 ετών και έχουμε καλή επικοινωνία. Παίξαμε πολλούς αγώνες στα juniors. Με κέρδισε και τον κέρδισα, αλλά πάντα παίζαμε κλειστούς αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots