ATP
Ο Nadal κέρδισε τον Ruud και στη Βραζιλία (vid)

 
Ο Nadal κέρδισε τον Ruud και στη Βραζιλία (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 16:19

Ο Rafael Nadal κέρδισε τον Casper Ruud για 3η φορά το τελευταίο 10ήμερο, σε φιλική τους αναμέτρηση στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας.

Δεν απογοήτευσε ούτε τους φαν της Βραζιλίας ο Rafael Nadal, που επικράτησε του Casper Ruud με 7-6 (4), 7-5 στο κατάμεστο Ginásio Mineirinho του Μπέλο Οριζόντε.

Ο Nadal βρέθηκε πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως επέστρεψε στο σετ και έκανε 2 break τα επόμενα λεπτά, για να βρεθεί μπροστά με 5-4, 40-0, όταν σέρβιρε για το σετ. Έχασε όμως το τεράστιο αυτό πλεονέκτημα και ο Ruud τον ισοφάρισε με νέο break σε 5-5, ενώ τον ανάγκασε να σερβίρει και για την παραμονή του στο σετ, στο 5-6. Ο Ισπανός το έκανε χωρίς πρόβλημα και τελικά πήρε το μεγάλο σε διάρκεια 1ο σετ στο tie-break, με 7-4.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο οι δυο παίκτες πήγαιναν game-game ως το τέλος, με τον Rafa τελικά να βρίσκει την ευκαιρία για το break στο πολύ κομβικό 12ο game και να την αξιοποιεί, κερδίζοντας το σετ με 7-5.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Nadal επί του Ruud στο τελευταίο 10ήμερο και οι τρεις αναμετρήσεις ωστόσο δεν είχαν κάποια βαθμολογική σημασία. Η 1η ήταν για το ATP Finals στο Τορίνο, σε μια φάση που ο Nadal ήδη είχε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν δυο φιλικούς αγώνες, στο Μπουένος Άιρες και στο Μπέλο Οριζόντε.

"Η Βραζιλία είναι μια πολύ σημαντική χώρα για τον αθλητισμό. Κατέκτησα τον δεύτερο τίτλο μου εδώ, στο Costa do Sauipe, ενώ έχω παίξει ακόμα στο Σάο Πάολο, στο Ρίο και τώρα είχα τη δυνατότητα να παίξω στο Μπέλο Οριζόντε. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά και ελπίζω να επιστρέψω εδώ κι άλλες φορές. Ελπίζω πως η Βραζιλία θα μου φέρει τύχη σε μελλοντικά τουρνουά", είπε ο Nadal μετά τον αγώνα.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν σκέφτεται την απόσυρση από το επαγγελματικό τένις, ο Rafa είπε πως όσο νιώθει ότι μπορεί να διεκδικεί Grand Slam τίτλους, αυτό το σενάριο είναι εκτός τραπεζιού.

Ο Nadal έχει παίξει ήδη 3 αγώνες για τη φετινή του λατινοαμερικάνικη περιοδεία, αφού εκτός από τις 2 νίκες του επί του Ruud σε Αργεντινή και Βραζιλία, έπαιξε και στο Σαντιάγκο της Χιλής, με τον Alejandro Tabilo, όπου και εκεί είχε κερδίσει.

Απομένουν τρεις σταθμοί για να ολοκληρώσει την περιοδεία του, στους οποίους θα τον ακολουθήσει ο Ruud. Απόψε θα παίξουν στο Κίτο του Εκουαδόρ, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην Μπογκοτά της Κολομβίας και την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην Πόλη του Μεξικού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots