ATP
Με ανατροπή στους "16" ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © ABN AMRO WTT
tn team Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 0:35

Δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Ρότερνταμ ο Daniil Medvedev, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει τον Alejandro Davidovich Fokina.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, ο Medvedev επικράτησε του Davidovich Fokina με 4-6, 6-2, 6-2, στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της ημέρας στο Rotterdam Ahoy.

 

Ο 27χρονος Ρώσος τενίστας, ο οποίος έχει πέσει στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, πέτυχε 9 άσσους σε μια γενικά κακή μέρα από το σερβίς του, αφού δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και έδειξε έντονες αδυναμίες, που μεταφράστηκαν σε 5 χαμένα service games. Στις επιστροφές ωστόσο ήταν όπως πάντα πολύ καλός και έφτασε και σε 8 breaks, αξιοποιώντας τα 8 από τα 16 break points που δημιούργησε.

Στο 1ο σετ ο Davidovich Fokina προηγήθηκε αρχικά με 4-1, αλλά ο Medvedev μείωσε σε 4-3. Ο Ισπανός έκανε νέο break για το 5-3, με τον Medvedev να απαντάει και πάλι για το 5-4, αλλά να μην καταφέρνει και πάλι να φτάσει στην ισοφάριση, αφού με το 3ο του χαμένο service game είδε τον Davidovich να κλείνει το σετ, για το 6-4.

Τα πράγματα άλλαξαν από εκεί και πέρα, αφού ο Medvedev δεν κινδύνεψε στα δυο επόμενα σετ. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 5-1 και στο 3ο σετ με 3-0, για να το κλείσει και αυτό στα 8 games και να "κλειδώσει" την πρόκριση, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του ABN AMRO Open, o Medvedev θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη έναν εκ των Botic Van De Zandschulp και Quentin Halys.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots