ATP
Εύκολη πρόκριση για Medvedev, συνεχίζεται το όνειρο για Eubanks (vids)

 
Εύκολη πρόκριση για Medvedev, συνεχίζεται το όνειρο για Eubanks (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 10:37

O Daniil Medvedev πήρε μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Miami Open, όπου θα συναντήσει την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, τον Christopher Eubanks.

Σε μια πολύ μακριά νύχτα στο Μαϊάμι, καθώς όλα τα βραδυνά παιχνίδια καθυστέρησαν πολύ να ολοκληρωθούν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ο Medvedev έπαιξε τελικά με τον Quentin Halys στο Grandstand και όχι στο Stadium όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μετά τα μεσάνυκτα.

Ο Medvedev πάντως φρόντισε να μην τραβήξει πολύ ο αγώνας, "καθαρίζοντας" μέσα σε 70 λεπτά την υπόθεση πρόκριση, επικρατώντας με 6-4, 6-2 του Γάλλου.

Ήταν ένα μονόπλευρο ματς, αφού ο Medvedev δεν ήρθε αντιμέτωπος με break point και αξιοποίησε τα 3 από τα 4 break points που είχε, για να "σπάσει" το σερβίς του Halys μια φορά στο 1ο σετ και άλλες δυο στο 2ο.

Έφτασε έτσι χωρίς πρόβλημα στην 21η νίκη του στις 22 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour, καθώς και στην 26η νίκη του στη χρονιά, σε 29 αναμετρήσεις (26-3).

Στα προημιτελικά του Miami Open, o φορμαρισμένος Ρώσος θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, τον Christopher Eubanks, που έδωσε συνέχεια στην παραμυθένια του πορεία στο Μαϊάμι, επικρατώντας και του Adrian Mannarino, με 7-6 (2), 7-6 (5).

Ο 26χρονος Αμερικανός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Top 100 μετά από το απίθανο τουρνουά στο Μαϊάμι, είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά στο Μαϊάμι και πλέον μετράει 6 διαδοχικές νίκες στα γήπεδα του Hard Rock Stadium!

Μεταμεσονύκτια πρόκριση πήρε και ο Francisco Cerundolo, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον Lorenzo Sonego με 3-6, 6-3, 6-2, συνεχίζοντας και αυτός την εξαιρετική του πορεία. Ο 24χρονος Αργεντινός, ημιφιναλίστ το 2022 στο Μαϊάμι, έφτασε τις 9 νίκες σε 10 αναμετρήσεις στην καριέρα του στο τουρνουά και θα παίξει με τον Karen Khachanov για την επιστροφή του στα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως ο Khachanov απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, με 7-6 (4), 6-4.

Τα highlights της ημέρας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots