ATP
Πρωταθλητής στο Εστορίλ ο Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Millennium Estoril Open
tn team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 19:52

O Casper Ruud αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, όπου έκανε την καλύτερη εβδομάδα του στη σεζόν, ξεκινώντας ιδανικά την περιοδεία του στα χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης.

Ο Ruud επικράτησε στον τελικό του Estoril Open του Miomir Kecmanovic με 6-2, 7-6 (3) και κατέκτησε τον τίτλο στο 250άρι του Εστορίλ, στην πρώτη του παρουσία ever στη διοργάνωση της Πορτογαλίας.

Ήταν η καλύτερη εβδομάδα στη σεζόν για τον 24χρονο Νορβηγό, που δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματα του στο 2023 και δεν είχε προκριθεί σε κανέναν προημιτελικό, μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Στον σημερινό τελικό, ο φιναλίστ του US Open κέρδισε εύκολα το 1ο σετ, στο οποίο έκανε 2 απανωτά break και τον έφεραν μπροστά με 5-1, για να ολοκληρώσει με love service game στο 8ο game το σετ.

Πιο ισορροπημένο ήταν το 2ο σετ, στο οποίο και οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες για break. O Ruud έχασε 5 break points σε 2 διαφορετικά games, ενώ ο Kecmanovic έχασε 3 break points σε 2 διαφορετικά games. Έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου ο Ruud ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας για τον Ruud, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 10-6 νίκες. Από αυτούς, οι 9 είναι σε χωμάτινα τουρνουά, ενώ όλοι είναι σε 250άρια.

Μετά και τη νίκη του στο Εστορίλ, ο Ruud αναμένεται να ανακτήσει το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Daniil Medvedev, τον οποίο θα ρίξει ξανά στο Νο.5. Ο Νορβηγός ωστόσο θα έχει πολύ περισσότερους πόντους να υπερασπιστεί τους επόμενους μήνες στα χωμάτινα γήπεδα, με αποκορύφωμα τους 1.200 βαθμούς που κέρδισε στην περσινή του πορεία έως τον τελικό του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots