ATP
Δεν χάνει την αισιοδοξία του για το Roland Garros o Djokovic (vid)

 
Δεν χάνει την αισιοδοξία του για το Roland Garros o Djokovic (vid)
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 11:42

Με μια μονολεκτική απάντηση, ο Novak Djokovic έδειξε πως η ήττα του από τον Holger Rune στη Ρώμη δεν αλλάζει τίποτα ενόψει Roland Garros.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το αν παραμένει αισιόδοξος για το Roland Garros, λίγα λεπτά μετά και την ήττα του από τον Rune στα προημιτελικά της Ρώμης, ο Djokovic απάντησε καταφατικά με ένα απλό "ναι", κάνοντας τους περισσότερους στην αίθουσα να γελάσουν.

Στη συνέχεια, εξήγησε: "Δεν χρειάζομαι κάτι περισσότερο. Απλά να προπονηθώ και να συνεχίσω την προετοιμασία για το σημαντικότερο τουρνουά της χωμάτινης σεζόν. Ξέρω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα. Θέλω να δουλέψω σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα του παιχνιδιού μου και του σώματός μου και ελπίζω πως θα φτάσω στο 100% μου. Αυτός είναι ο στόχος. Πάντα οι πιθανότητές μου στα Slams, σε best-of-five αγώνες, γίνονται καλύτερες. Σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Θα δούμε πως θα πάει."

Λίγο αργότερα, ο Djokovic ρωτήθηκε για το αν θα είναι το πιο ανοιχτό Roland Garros, που θα έχει πολλούς υποψήφιους νικητές δηλαδή, στα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Σέρβος, ξανά έκανε τους δημοσιογράφους να γελάσουν: "Εξαρτάται από το αν θα παίξει ο Nadal!"

Και συνέχισε: "Εκτός από εκείνον (τον Nadal), θα είναι οι Alcaraz, Rune και άλλοι υποψήφιοι. Οι νέα γενιά έχει φτάσει. Ο Alcaraz θα είναι στο Νο.1 του κόσμου τη Δευτέρα. Προφανώς παίζει τρομερό τένις. Είναι καλό για το άθλημα που έχουμε νέα πρόσωπα και είναι και φυσιολογικό. Το λέμε για χρόνια, οπότε είναι κάτι που περιμέναμε ότι θα συνέβαινε. Προσωπικά προσπαθώ να κρατηθώ εκεί,  μαζί με όλους αυτούς. Είμαι χαρούμενος με την καριέρα μου, αλλά έχω όρεξη για να πετύχω ακόμα περισσότερα."

Τέλος, ο Djokovic δεν παρέλειψε να μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον Holger Rune, όταν του ζητήθηκε να του δώσει συμβουλές ως μεγαλύτερος: "Εγώ θα πρέπει να του ζητήσω συμβουλές. Με κέρδισε για 2η φορά, οπότε δεν μπορώ να του δώσω συμβουλές. Τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι πολύ ταλαντούχος, δυναμικός και ολοκληρωμένος παίκτης. Σήμερα ήταν ο καλύτερος στο court. Έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 3ο σετ είχα κακό ξεκίνημα κι έτσι έφερε το ματς στο μέρος του. Μετά κατάφερε να ελέγξει τα συναισθήματά του, οπότε του αξίζει η νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots