ATP
Ο Shelton σταμάτησε τον Sinner! (vids)

 
Ο Shelton σταμάτησε τον Sinner! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 16:12

O Ben Shelton έκανε μια πολύ σπουδαία ανατροπή και προκάλεσε την πρώτη ήττα του Jannik Sinner στην Κίνα, μετά από 7 διαδοχικές νίκες!

O Shelton έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο κεντρικό court του Qizhong Stadium και επικράτησε του Sinner με 2-6, 6-3, 7-6 (5), έπειτα από 2,5 ώρες ενός σπουδαίου αγώνα.

Ο 21χρονος Αμερικανός, Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη και ημιφιναλίστ στο US Open πριν μερικές εβδομάδες, έγινε ο πρώτος παίκτης ουσιαστικά που κερδίζει τον Sinner στην Κίνα, αφού αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του 22χρονου Ιταλού στη χώρα και μέχρι τώρα ήταν αήττητος σε Πεκίνο και Σαγκάη (7-0) - κάτι που του έφερε και το εισιτήριο της πρόκρισης για το ATP Finals.

O Shelton δεν ξεκίνησε καλά στο ματς και υπέστη 2 break στο 1ο σετ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα έβρισκε το χέρι του και σέρβιρε εξαιρετικά καλά στα 2 επόμενα σετ.

Στο 2ο σετ έκανε και το break, για να το κερδίσει με 6-3, ενώ στο 3ο και οι δυο παίκτες σέρβιραν καλά στα πιο κρίσιμα σημεία, με τον Sinner να σβήνει 8 break points και τον Shelton 2. 

Στο tie-break που έλυσε τις διαφορές τους, ο Shelton πήρε ένα προβάδισμα με 4-0, αλλά ο Sinner απάντησε με 5 διαδοχικούς πόντους, παίρνοντας προβάδισμα στο 5-4. Ο Αμερικανός κατάφερε ωστόσο να μείνει ψύχραιμος και με 2 μεγάλα σερβίς να περάσει ξανά μπροστά στο 6-5 και αξιοποίησε το πρώτο του match point, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 30 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η Top 5 νίκη του Shelton και η μεγαλύτερη βάσει θέσης αντιπάλου της καριέρας του, που προμηνύεται εκπληκτική.

Ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος μόλις χθες έκλεισε τα 21, μετά από τους 2 προημιτελικούς σε Slams που έπαιξε φέτος σε Australian Open (προημιτελικά) και US Open (ημιτελικά), προκρίθηκε και στον 1ο του προημιτελικό σε ένα Masters 1000 τουρνουά.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Hubert Hurkacz με τον Zhizhen Zhang για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη, όταν και θα διεκδικήσει μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots