ATP
1ος ημιτελικός σε Masters για τον Korda (vids)

 
1ος ημιτελικός σε Masters για τον Korda (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 - 16:45

Ο Sebastian Korda κέρδισε το ντέρμπι με τον Ben Shelton μετά από ένα συναρπαστικό ματς, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του.

Ο Korda ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των νέων Αμερικανών παικτών, κερδίζοντας τον Shelton με 6-7 (10), 6-2, 7-6 (6), σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Ο Korda έμεινε ψύχραιμος και υπομονετικός μετά από την απώλεια του πολύ κλειστού 1ου σετ, στο οποίο είχε χάσει και ένα set point, με τον Shelton τελικά να κερδίζει ένα συγκλονιστικό tie-break με 12-10 και να το κλείνει στο 5ο του set point.

Ο Korda στη συνέχεια πήρε ένα προβάδισμα με διπλό break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και με 5-1. Είχε 4 χαμένα set points για το 6-1 ο 23χρονος, ο οποίος τελικά πήρε το σετ στο δικό του σερβίς για το 6-2.

Ακολούθησε ακόμα ένα πολύ αμφίρροπο 3ο σετ, στο οποίο ο Shelton λίγο έλειψε να κάνει διπλό και επικό comeback. Αρχικά ο 21χρονος ανέτρεψε το 2-4 και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4, αφού έσβησε και διπλό break point στο 4-4, 15-40.

Αργότερα, στο tie-break, o Shelton ήρθε αντιμέτωπος με πενταπλό match point στο 1-6, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και να ισοφαρίσει σε 6-6. Ο Korda ακόμα και τότε έμεινε ψύχραιμος και έκανε νέο mini-break μετά από ράλι για να δημιουργήσει και 6ο match point, το οποίο αυτή τη φορά αξιοποίησε με ένα καλό σερβίς που τον βοήθησε να ελέγξει από την αρχή τον πόντο, να ανεβεί στο φιλέ και να τον τελειώσει εύκολα.

Ο Korda, ο οποίος πέρασε μια δύσκολη χρονιά λόγω τραυματισμού, κατάφερε να επιστρέψει στο καλύτερό του επίπεδο και να προκριθεί στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, τον 1ο σε ένα 1000άρι.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα χρειάστηκε επίσης να επιστρέψει από σετ πίσω, για να κερδίσει τον Fabian Marozsan με 4-6, 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots