ATP
Ο Dimitrov απέκλεισε τον Medvedev στο Bercy! (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 15:16

Μια ημέρα μετά τον αποκλεισμό του Carlos Alcaraz, εκτός 3ου γύρου στο Masters του Bercy έμεινε και ο Daniil Medvedev, ο οποίος ηττήθηκε από τον Grigor Dimitrov μετά από μια τρίωρη μάχη.

Ο Dimitrov επικράτησε του Medvedev με 6-3, 6-7 (4), 7-6 (2) στο Court Central σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Rolex Paris Masters, αφήνοντας εκτός το Νο.3 του ταμπλό από την πρεμιέρα του.

Ο αποκλεισμός του Medvedev ήρθε μάλιστα λιγότερες από 24 ώρες μετά τον αποκλεισμό και του Νο.2 του ταμπλό, Carlos Alcaraz, που έχασε επίσης στην πρεμιέρα του χθες το βράδυ από τον Roman Safiullin.

Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο σημερινό παιχνίδι ο Medvedev, ο οποίος είχε χάσει το 1ο σετ και πριν μια εβδομάδα από τον Dimitrov στη Βιέννη, όπου τελικά είχε κάνει την ανατροπή.

Σήμερα μετά το χαμένο 1ο σετ προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο σετ, αλλά έχασε το break και αργότερα έχασε και 6 set points στο σερβίς του Βούλγαρου, που έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ο Medvedev επικράτησε με 7-4 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Και εκεί αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία, αφού βρέθηκε πίσω με 5-2. Κατάφερε να παρατείνει το ματς και έσωσε μάλιστα 4 match points στο σερβίς του Dimitrov στο 9ο game, όπου έκανε το break back και μείωσε σε 5-4.

Έσωσε άλλα 2 match points, στο δικό του σερβίς αυτή τη φορά, για να ισοφαρίσει σε 6-6. Αυτή τη φορά όμως το tie-break δεν πήγε στην πλευρά του Ρώσου, αφού ο Dimitrov ήταν άψογος και πήρε ένα προβάδισμα με 5-0, για να επικρατήσει τελικώς με 7-2 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 54 λεπτά.

Ήταν η 3η νίκη του Dimitrov κόντρα στον Medvedev σε 9 αναμετρήσεις (3-6) και η 1η μετά από τον Μάρτιο του 2021, όταν τον είχε κερδίσει στο Indian Wells.

Στον 3ο γύρο του παρισινού Masters, o Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Alexander Bublik, που χθες κέρδισε τον Nicolas Jarry με 7-6 (3), 7-6 (3).

Στην άλλη αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής σήμερα, ο Botic Van De Zandschulp απέκλεισε και τον Tommy Paul, No.12 στο ταμπλό, με 6-4, 2-6, 6-3, για να προκριθεί στους "16". Ο Ολλανδός, προερχόμενος από τα προκριματικά του τουρνουά, θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots