ATP
Πήρε ρεβάνς και "εκθρόνισε" τον Rune o Djokovic (vids)

 
Πήρε ρεβάνς και "εκθρόνισε" τον Rune o Djokovic (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 23:37

Mετά από μια μεγάλη μάχη 3 ωρών, ο Novak Djokovic κατάφερε να "λυγίσει" τον Holger Rune και να τον "εκθρονίσει" από το Bercy, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την περσινή του ήττα στον τελικό.

Ο Djokovic χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος, επικρατώντας του Rune με 7-5, 6-7 (3), 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 55 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης στο Court Central του Bercy.

Ήταν ένας επαναληπτικός της περσινής τους μονομαχίας στον τελικό του Bercy, όπου ο Rune είχε κερδίσει τον Djokovic και είχε κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο σε Masters τουρνουά.

Αυτή τη φορά ο Djokovic ήταν πιο δυνατός, αλλά μόνο εύκολη δεν ήταν η αποστολή του, να βγάλει εκτός τον Rune.

Ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στο Bercy και τον 40ό σε Masters διοργάνωση, πήρε το πρώτο προβάδισμα στον προημιτελικό χάρη σε ένα πολύτιμο break που έκανε στο 12ο game του 1ου σετ (7-5).

Στο 2ο σετ ο Rune είχε προηγηθεί αρχικά με break στο 2-1, όμως ο Djokovic απάντησε άμεσα για το 2-2 και μερικά λεπτά αργότερα είχε και match point στο σερβίς του Δανού, στο 4-5, 30-40.

Ο Rune κατάφερε να το σβήσει και να πάει αυτό το σετ στο tie-break, όπου κατάφερε να νικήσει τον Djokovic με 7-3. Καθόλου συχνό φαινόμενο δεν είναι, ιδιαίτερα στη φετινή σεζόν, να βλέπουμε κάποιον να παίζει καλύτερα από τον Djokovic σε tie-break.

Ο πολύπειρος Djokovic ωστόσο είχε ένα καλό ξεκίνημα στο αποφασιστικό σετ, για να εξασφαλίσει ένα προβάδισμα με break στο 2-1. Έκτοτε φρόντισε να προστατεύσει το σερβίς του έως το τέλος και ολοκλήρωσε τη νίκη στο 10ο game, ελάχιστα πριν συμπληρωθεί και η 3η ώρα αγώνα.

Τις 49 νίκες σε 54 αναμετρήσεις στη σεζόν έφτασε ο Djokovic (49-5), o oποίος μετράει 16 διαδοχικές νίκες στο tour και 29 νίκες στα 30 τελευταία παιχνίδια του!

Ο φοβερός και τρομερός Σέρβος, προκρίθηκε για 76η φορά σε έναν ημιτελικό σε Masters 1000 τουρνουά στην καριέρα του και θα διεκδικήσει αύριο την 58η πρόκρισή του σε έναν τελικό (57-18 σε ημιτελικούς).

Θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, μεταξύ του Andrey Rublev και του Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots