ATP
Dimitrov: "Δεν ντρέπομαι που έκλαψα, μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα τους τελευταίους μήνες"

 
Dimitrov: "Δεν ντρέπομαι που έκλαψα, μόνο εγώ ξέρω τι πέρασα τους τελευταίους μήνες"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 - 12:55

Ο Grigor Dimitrov μίλησε για την αντίδρασή του να κλάψει μετά από τον τελικό του Bercy, είπε πως δεν θέλει να θυμάται αρνητικά αυτή τη μέρα, ενώ αναφέρθηκε και στον Novak Djokovic, που τον εντυπωσιάζει με τον τρόπο που αγωνίζεται ακόμα μέχρι σήμερα.

"Είναι δύσκολο να εξηγήσεις τα συναισθήματα. Θέλεις πολύ τον τίτλο και είναι δύσκολο όταν δεν τα καταφέρνεις. Μόνο εγώ ξέρω, και δεν το λέω με αυτολύπηση, τι έχω περάσει στο γήπεδο τους τελευταίους μήνες. Ήταν δάκρυα χαράς. Δεν θέλω να θυμάμαι αυτή τη μέρα σαν κάτι αρνητικό. Άνθρωπος είμαι και γω. Έφτασα πολύ κοντά στο να κερδίσω κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό. Δεν ντρέπομαι που έκλαψα, απλά συνέβη. Προφανώς και είμαι λυπημένος που έχασα. Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να χάνεις τελικό", είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον χαμένο τελικό του στο Bercy από τον Djokovic ο Dimitrov.

Για τον Djokovic, για τον οποίο μίλησε με καλά λόγια και στο court, o Βούλγαρος είπε: "Το βάθος που δίνει στην μπάλα είναι εντυπωσιακό, ειδικά σήμερα. Παρόλο που δεν ήταν στα καλύτερά του σωματικά, με έβαλε σε μια πολύ άβολη θέση, έπρεπε να δουλέψω σκληρά σε κάθε χτύπημα. Το σερβίς μου επίσης δεν ήταν τόσο καλό σήμερα. Ήμουν λίγο φλατ και αυτή είναι η περίληψη αυτού του αγώνα. Εννοείται πως το να κερδίσεις τον Novak σε έναν τελικό, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο άθλημά μας. Τον σέβομαι πάρα πολύ. Ο τρόπος που αγωνίζεται στο court είναι από άλλο επίπεδο. Είναι σε θέση να παίρνει το καλύτερο από το παιχνίδι του σε αυτούς τους αγώνες, ακόμα και όταν δεν είναι στα καλύτερά του."

Για το τι να περιμένουμε από τον Dimitrov το 2024: "Αυτή τη στιγμή νιώθω την αδρεναλίνη. Δεν θέλω να πω πολλά γιατί δεν το έχω σκεφτεί, αλλά ξέρω πως σίγουρα θέλω να βρίσκομαι πιο συχνά σ' αυτή τη θέση, που σημαίνει ότι θα τα δώσω όλα για να τα καταφέρω. Αυτή την εβδομάδα μπόρεσα να μείνω δυνατός σωματικά και πνευματικά. Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορώ να πάρω. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πράγματα που μπορώ να βελτιώσω, μικρές λεπτομέρειες που αν κάνω ελαφρώς καλύτερα θα φέρουν μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι μου. Αυτό που θέλω, είναι κερδίζω ή χάνω, να νιώθω πως τα έχω αφήσει όλα στο γήπεδο."

Τέλος, για το μυστικό της ψυχικής του ηρεμίας, είπε: "Συνήθως αφιερώνω κάποιες στιγμές της ημέρας στον εαυτό μου, για να πάω μια βόλτα ή να είμαι μακριά από το κινητό. Είναι κάτι που με ευχαριστεί, μια εσωτερική δουλειά. Δεν είναι μόνο η δουλειά που θα κάνεις στο γήπεδο, με το σώμα σου, η διατροφή, ο ύπνος και η ξεκούραση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εαυτό μας, την εσωτερική μας γαλήνη. Δουλεύω πολύ σε αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots