ATP
Στον τελικό για 2η σερί χρονιά η Αυστραλία (vids)

 
Στον τελικό για 2η σερί χρονιά η Αυστραλία (vids)
tn team Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 - 21:22

H Αυστραλία κέρδισε τη Φινλανδία με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό του Davis Cup και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 2η διαδοχική χρονιά.

Η Αυστραλία πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Davis Cup στη Μάλαγα, κερδίζοντας τη "σταχτοπούτα" Φινλανδία, που για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετείχε στα ημιτελικά του θεσμού, με 2-0.

Οι Αυστραλοί κατάφεραν να "καθαρίσουν" το tie από τα μονά, με τον Alexei Popyrin να κερδίζει στο πρώτο rubber τον Otto Virtanen με 7-6 (5), 6-2.

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Alex De Minaur, παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2 στο 1ο σετ, κυριάρχησε στο υπόλοιπο ματς και επιβλήθηκε του Emil Ruusuvuori με 6-4, 6-3.

Η Αυστραλία θα βρεθεί για 2η διαδοχική χρονιά στον τελικό του Davis Cup, αφού πέρσι είχε ηττηθεί στο τελευταίο tie από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Καναδά.

Είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στο τουρνουά με 28 κερδισμένους τίτλους, αλλά ο τελευταίος της ήταν το μακρινό 2003, όταν κορυφαίος παίκτης της ήταν ο σημερινός της captain, Lleyton Hewitt.

Στον άλλον ημιτελικό, που θα γίνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, η Σερβία του Novak Djokovic θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots