ATP
Alcaraz: "Θέλω να μείνω ως ένας από τους καλύτερους της ιστορίας"

 
Alcaraz: "Θέλω να μείνω ως ένας από τους καλύτερους της ιστορίας"
© TennisFest GNP 2023
tn team Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 14:22

Ο Carlos Alcaraz είπε πως το όνειρό του είναι να καταφέρει να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη προσμονή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποστηρίζοντας πως ένα χρυσό μετάλλιο εκεί θα είναι η σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του.

"Ο Djokovic έδειξε αυτή τη χρονιά πως είχε προετοιμαστεί για να κερδίσει όλα τα Slams, αλλά εμείς (η νέα γενιά) είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε. Εγώ προσπαθώ να συγκεντρωθώ στη δική μου καριέρα. Το όνειρό μου είναι να θεωρούμαι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την Πόλη του Μεξικού, ενόψει του φιλικού του αγώνα με τον Tommy Paul.

Για το Νο.1 του κόσμου που το πέτυχε από τα 19 του χρόνια, είπε: "Το Νο.1 του κόσμου ήταν πάντα όνειρό μου. Το πέτυχα πολύ νωρίς, έγινα ο νεότερος παίκτης που βρέθηκε στο Νο.1 στην ιστορία. Δεν στόχευα σ' αυτό το ρεκόρ, καμία σχέση, απλά ήθελα να πετύχω αυτό το όνειρο. Δεν θα με πείραζε αν συνέβαινε στα 25 μου. Αλλά βρίσκομαι ήδη στα βιβλία των ρεκόρ του τένις, κάτι που με χαροποιεί πολύ και ελπίζω να μείνει αυτό το ρεκόρ για πολλά χρόνια ακόμα."

Για τις προσδοκίες του και τις βελτιώσεις που θέλει να κάνει το 2024: "Η σεζόν ήταν πολύ απαιτητική, πολύ μεγάλη και στο τέλος της αυτό μου κόστισε πολύ. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσω να βελτιώσω του χρόνου. Να καταλάβω ότι η σεζόν τελειώνει το Νοέμβριο και να μην έχω αυτά τα σκαμπανεβάσματα που είχα φέτος. Γι' αυτό θα δουλέψω και με τον ψυχολόγο μου, που με βοηθάει σε τέτοιου τύπου καταστάσεις, αλλά και με την ομάδα μου. Θα δούμε του χρόνου, σε τι βαθμό θα μπορέσω να το βελτιώσω."

Για τα λεγόμενα του Djokovic ότι το παιχνίδι του περιέχει έναν συνδυασμό των καλύτερων στοιχείων των Big 3: "Προφανώς το να λέει κάτι τέτοιο ο Djokovic με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα, αλλά μέσα μου νιώθω πως είμαι ένας άλλος παίκτης, είμαι 100% Carlos Alcaraz και δεν είμαι ο συνδυασμός κάποιων παικτών, ούτε η αντιγραφή κάποιου παίκτη. Αυτοί οι τρεις είχαν μεγάλη επιρροή πάνω μου, τους έβλεπα μεγαλώνοντας να παίζουν σε όλους τους τελικούς των Grand Slams και πάντα σκεφτόμουν πως θα ήθελα να βρεθώ στη θέση τους. Δούλεψα σκληρά και πέτυχα το όνειρό μου, κατάφερα και να παίξω με τον Djokovic και με τον Rafa, μόνο με τον Federer δεν μπόρεσα, κάτι που θα ήθελα πολύ. Έχουμε δώσει πολύ σπουδαία παιχνίδια με τον Djokovic και ελπίζω να συνεχίσουμε αυτό το rivalry στο μέλλον."

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Το 2024 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι εκεί, ένα τουρνουά για το οποίο έχω μεγάλο ενθουσιασμό. Θα προσπαθήσω να κερδίσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου. Θα ήταν το σημαντικότερο πράγμα έως τώρα στην καριέρα μου και στην προσωπική μου ζωή. Υπάρχει η πιθανότητα να είναι και ο Rafa εκεί και αν παίξουμε μαζί στο διπλό θα είναι ένα όνειρο για μένα, αν και έχουμε ακόμα μήνες μπροστά μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots