ATP
Nadal: Ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του για τον Ιανουάριο!

 
Nadal: Ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του για τον Ιανουάριο!
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 - 14:39

Ο Rafael Nadal ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του στο tour και θα λάβει μέρος στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν την πρώτη εβδομάδα του 2024!

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων επιβεβαίωσε και επίσημα την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη δράση μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας!

"Μετά από έναν χρόνο μακριά από την αγωνιστική δράση, ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Αυτό θα γίνει στο Μπρίσμπεϊν, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Θα σας δω εκεί", λέει στο βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο 37χρονος Ισπανός θρύλος.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Αυτό σημαίνει πως η προετοιμασία του Rafa πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αφού είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανακοινώσει τίποτα μέχρι να νιώσει σίγουρος πως μπορεί να προπονείται και να παίζει σε υψηλή ένταση χωρίς να νιώθει πολύ πόνο.

Θα αγωνιστεί, λοιπόν, σε έναν περίπου μήνα στο Brisbane International (1-7 Ιανουαρίου), όπου θα μπορέσει να δώσει ένα πολύ καλό τεστ ενόψει και του πρώτου μεγάλου ραντεβού της χρονιάς, το Australian Open (14-28 Ιανουαρίου).

Ο τελευταίος αγώνας που έπαιξε ο Nadal ήταν στο τέλος του Ιανουαρίου του 2023, όταν ηττήθηκε όντας τραυματισμένος από τον Mackenzie McDonald στον 2ο γύρο του Australian Open. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του στον λαγονοψοΐτη μυ και αποφάσισε να κάνει εγχείρηση για να διορθώσει και ένα πρόβλημα στο ισχίο του, η οποία όμως δεν πήγε εξίσου καλά κι έτσι έμεινε περισσότερο χρόνο εκτός απ' ότι εκτιμήθηκε αρχικά. Τελικά έχασε την χωμάτινη σεζόν και το Roland Garros, που ήταν και ο μεγάλος του στόχος, με αποτέλεσμα να αποστασιοποιηθεί για λίγους μήνες ακόμα από το τένις και να γεμίσει τις μπαταρίες του, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Παράλληλα έκανε όλα τα απαραίτητα για την αποθεραπεία του, αφού ακόμα ανάρρωνε, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες ξεκίνησε και τις προπονήσεις, στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα. Τις τελευταίες ημέρες ήταν ξεκάθαρο πως έχει ανεβάσει ρυθμούς ενόψει Αυστραλίας και δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί αυτό πιο περίτρανα από τη σημερινή του ανακοίνωση.

Θυμίζουμε, τέλος, πως υπάρχει σημαντική πιθανότητα το 2024 να είναι η τελευταία σεζόν του Nadal, γι' αυτό και έχει έναν λόγο παραπάνω να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να έχει μια γεμάτη σεζόν και να αγωνιστεί σε όλα τα ξεχωριστά για εκείνον τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots