ATP
Εντυπωσίασε στο comeback o Nadal (vids)

 
Εντυπωσίασε στο comeback o Nadal (vids)
tn team Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 - 13:32

Με μια straight sets νίκη επί του Dominic Thiem συνδύασε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από έναν χρόνο ο Rafael Nadal, ο οποίος εντυπωσίασε με την απόδοσή του!

Ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά από σχεδόν 12 μήνες και ο 37χρονος Ισπανός κατάφερε να επικρατήσει του προερχόμενου από τα προκριματικά Thiem με 7-5, 6-1, παίζοντας εντυπωσιακό τένις.

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων δεν κινδύνεψε ούτε στιγμή στα service games του, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Thiem, μια στο τέλος του 1ου σετ και άλλες 2 στο 2ο, στο οποίο επιβλήθηκε με 6-1, για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 89 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 10η νίκη σε 16 αναμετρήσεις με τον Thiem για τον Rafa, που δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν και καλύτερο comeback, την ώρα που ο ίδιος φρόντιζε συνεχώς να κρατάει μικρές τις προσδοκίες μας με τις δηλώσεις που έκανε.

Επίσης ήταν η νίκη νούμερο 1.069 στην καριέρα του, με τον Ισπανό να περνάει στην 4η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τους Jimmy Connors (1.274), Roger Federer (1.251) και Novak Djokovic (1.088).

"Σήμερα είναι μια πολύ έντονη συναισθηματικά στιγμή για μένα και μια πολύ σημαντική μέρα, γιατί προέρχομαι από έναν από τους δυσκολότερους χρόνους της καριέρας μου, δίχως αμφιβολία. Είχα τη δυνατότητα να επιστρέψω μετά από έναν χρόνο και να παίξω μπροστά σε ένα πολύ εκπληκτικό κοινό, σε ένα πολύ θετικό επίπεδο", είπε ο Nadal στις δηλώσεις που έκανε από το court.

"Για την πρώτη μέρα, είναι κάτι που μας κάνει πολύ υπερήφανους. Εμένα, όλη την ομάδα μου και την οικογένειά μου, που ήταν εκεί για μένα κάθε μέρα τον τελευταίο χρόνο", πρόσθεσε.

Ο Nadal θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Brisbane International τον Αυστραλό Jason Kubler, που πέρασε το εμπόδιο του Aslan Karatsev με εγκατάλειψη του Ρώσου, στο 1-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots