ATP
Murray: "Μάλλον θα σταματήσω μετά το καλοκαίρι" (vid)

 
Murray: "Μάλλον θα σταματήσω μετά το καλοκαίρι" (vid)
tn team Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 - 19:27

Το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις προανήγγειλε ο Andy Murray, ο οποίος είπε ότι πιθανότατα θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του μέσα στο 2024.

Μετά τον πρώτο του αγώνα στο Ντουμπάι, ο Murray είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν του μένει πολύς καιρός στο tour και σήμερα, μετά την ήττα του από τον Ugo Humbert (2-6, 4-6), ρωτήθηκε ξανά γι' αυτό το θέμα και έδωσε μια πιο σαφή απάντηση.

"Πιθανότατα δεν θα παίξω μετά το καλοκαίρι. Με ρωτάνε γι' αυτό το θέμα μετά από κάθε τουρνουά μου και σε κάθε αγώνα που παίζω, οπότε με έχει κουράσει αυτή η ερώτηση για να είμαι ειλικρινής και δεν θα μιλήσω περισσότερο γι' αυτό. Δεν σκοπεύω πάντως να παίξω πολύ μετά το καλοκαίρι", είπε ο 36χρονος Βρετανός, κάτοχος 3 Grand Slams τίτλων και πρώην Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Murray σκοπεύει να παίξει προφανώς στα Grand Slams, που ολοκληρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μετά απ' αυτά τα πολύ σπουδαία ραντεβού, είτε θα σταματήσει την καριέρα του, είτε θα αγωνιστεί σε κάποια λίγα ακόμα τουρνουά, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του.

Σκοπεύει πάντως να αγωνιστεί και στο Roland Garros, το οποίο προσπέρασε τα 3 τελευταία χρόνια: "Πιθανότατα θα παίξω, ναι. Τα προηγούμενα χρόνια ήθελα να προετοιμαστώ καλύτερα για τη σεζόν στο χορτάρι, αλλά κι αυτό δεν σου εξασφαλίζει ότι θα παίξεις καλά στο χορτάρι. Δεν είχα παίξει το 2013 στο Roland Garros και είχα κερδίσει το Wimbledon, αλλά κέρδισα και το 2016, που είχα πάει πολύ καλά στο Roland Garros. Οπότε ναι, καμία φορά δεν παίζει ρόλο πόσο χρόνο θα προετοιμαστείς στο χορτάρι. Θα ήθελα να παίξω για μια ακόμα φορά στο Roland Garros."

Του ζητήθηκε, ακόμα, να επιλέξει ανάμεσα στο Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα δυο. Για πολλούς το Wimbledon είναι το μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου και το ότι είναι ένα βρετανικό τουρνουά το κάνει πολύ ξεχωριστό. Οπότε ίσως θα έπρεπε να πω το Wimbledon, αλλά λατρεύω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχα εκεί μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες στην καριέρα μου. Ήταν εκπληκτικό όταν ήμουν σημαιοφόρος της Μεγάλης Βρετανίας στο Ρίο. Αγαπώ γενικότερα τον αθλητισμό, οπότε το να έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι τέτοιο ήταν πολύ ιδιαίτερο. Λατρεύω εξίσου και τις δυο διοργανώσεις."

Τέλος, ρωτήθηκε για τη σημαντικότητα του να έχει μέλη της οικογένειάς του μαζί του στο tour, με αφορμή την παρουσία του πατέρα του στο Ντουμπάι: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Πάντα ήμουν τυχερός γιατί ο αδερφός μου είναι στο tour και πάντα είχα ένα μέλος της οικογένειάς μου κοντά μου. Επίσης η μητέρα μου είναι στο άθλημα και μέσω της δουλειάς της βρέθηκε σε κάποια τουρνουά, επίσης έχει ταξιδέψει με εμάς και εκτός δουλειάς πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η οικογένεια πάντα βοηθάει, όλοι οι παίκτες το πιστεύουν αυτό. Το τένις είναι ένα μοναχικό άθλημα και είναι σημαντικό να μπορεί να ταξιδεύει μαζί σου η οικογένεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots