ATP
Ο Hurkacz έγραψε τον επίλογο του Nadal στη Ρώμη! (vids)

 
Ο Hurkacz έγραψε τον επίλογο του Nadal στη Ρώμη! (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 - 15:53

Ένας αψεγάδιαστος Hubert Hurkacz κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Rafael Nadal και έγραψε τον επίλογο του πολυνίκη του θεσμού, στο τουρνουά της Ρώμης.

Πιθανότατα στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο Foro Italico, αλλά και σε έναν από τους τελευταίους (αν όχι στον τελευταίο) σε Masters 1000 διοργάνωση, ο Nadal υπέστη "βαριά" ήττα από τον ανώτερο Hurkacz με 6-1, 6-3 και αποχαιρέτησε το τουρνουά της Ρώμης.

Με μεγάλη δυσκολία κέρδιζε πόντους στο αντίπαλο σερβίς σήμερα ο Rafa, με τον Hurkacz να κάνει ένα τρομερό ματς από το σερβίς, κερδίζοντας τους 25 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 16 από τους 26 στα δεύτερα.

Το πιο εντυπωσιακό όμως και "κλειδί" του αγώνα για τον Πολωνό, ήταν πως έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε, όλα στο 1ο σετ και 5 από αυτά στο 1ο game, που ήταν πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του αγώνα.

Αφού κράτησε το σερβίς του βγαίνοντας απ' την περιπέτεια, ο Hurkacz έκανε απανωτά break σε 4ο και 6ο game, για να πάρει το σετ με 6-1. Συνέχισε το ίδιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-1 στο 2ο σετ, κέρδισε δηλαδή τα 9 από τα 11 πρώτα games της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα ο Nadal ήταν σε θέση να μείνει κοντά, όχι όμως και να απειλήσει ξανά τον Hurkacz, που έκλεισε το ματς με νέο break στο 9o game για το 6-3, μόνο 93 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης.

Ο Nadal έφτασε τις 70 νίκες στη Ρώμη αυτή τη χρονιά (70-9) και κλείνει έναν κύκλο ακόμα, στην κατά πάσα πιθανότητα τελευταία χρονιά της καριέρας του, όπως αναφέρει συχνά. Δεν ήταν ένα καλό τουρνουά για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων, που σε σχέση με τη Μαδρίτη είχε καθοδική πορεία, αφού στο πρώτο του ματς δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κερδίσει σε 3 ώρες τον Zizou Bergs και σήμερα απέσπασε μόλις 4 games από τον Hurkacz.

Μένει να δούμε τι θα φέρει η συνέχεια για τον 38χρονο Ισπανό και αν τελικά θα αποφασίσει να παίξει στο Roland Garros στο τέλος του μήνα, κάτι για το οποίο δεν είναι ακόμα σίγουρος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots