BREAKING: Δεν πάει Αυστραλία ο Federer

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 1:16

Σύμφωνα με τον ατζέντη και συνεργάτη του, Tony Godsick, o Roger Federer πήρε την απόφασή του και δεν νιώθει έτοιμος για να κάνει το πολυαναμενόμενο comeback του στην Αυστραλία.

Ο ατζέντης και εκπρόσωπος του Federer, Tony Godsick, αποκάλυψε ευθέως στο Associated Press ότι δεν θα δούμε τον Ελβετό μαέστρο στην Αυστραλία το 2021.

"Ο Roger αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Australian Open του 2021. Έκανε σημαντική βελτίωση τους τελευταίους 2 μήνες με το γόνατό του και τη φυσική του κατάσταση. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις με την ομάδα του, αποφάσισε πως η καλύτερη απόφαση είναι να επιστρέψει στο ανταγωνιστικό τένις μετά το Australian Open", είπε ο Godsick στο AP.

"Θα ξεκινήσω να συζητώ την επόμενη εβδομάδα με τα τουρνουά που ξεκινάνε τον Φεβρουάριο και θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς", πρόσθεσε ο μόνιμος συνεργάτης του Federer, με τον οποίο έχουν μαζί και την εταιρεία TEAM8.

Αυτό σημαίνει πως η Αυστραλία μπορεί να "πέφτει" πολύ νωρίς για τον προγραμματισμό του "Βασιλιά", η επιστροφή όμως λογικά δεν θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η πολύ έγκυρη πηγή του Associated Press, συνεπάγεται και με την πρώτη απουσία του Federer από το Australian Open μετά από 21 διαδοχικές παρουσίες του στο Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο 39χρονος πλέον Federer, που μας είχε προϊδεάσει για μια τέτοια απόφαση από την εμφάνισή του στα αθλητικά βραβεία της Ελβετίας, συζήτησε το θέμα με τους τρεις στενούς του συνεργάτες στις προπονήσεις, τους Ivan Ljubicic, Steverin Luthi και Pierre Paganini.

Θυμίζουμε πως το Australian Open θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα φέτος, από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός αυτό όμως ο Federer, ο οποίος προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στο Ντουμπάι, δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ταξιδέψει στη Μελβούρνη.

Δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα το πρόγραμμα για μετά το Australian Open από την ATP, αλλά εκτός απροόπτου θα γίνουν τα πρώτα 500άρια της χρονιάς σε Ρότερνταμ και Ντουμπάι, δυο τουρνουά στα οποία έχει αγωνιστεί αρκετές φορές ο Federer, ενώ το πρώτο Masters της σεζόν πιθανότατα θα γίνει τέλη του Μαρτίου στο Μαϊάμι, αφού το Indian Wells έχει αναβληθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots