Nadal: "Είμαστε προνομιούχοι, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Rafa Nadal Academy
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 14:12

Ο Rafael Nadal χαρακτήρισε προνομιούχους όλους όσοι θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, υποστηρίζοντας πως οι παίκτες θα πρέπει να δουν τη μεγάλη εικόνα.

"Νιώθω άσχημα για όλους εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν από τα δωμάτια τους για να προπονηθούν και παραπονιούνται, αλλά γνωρίζαμε τα μέτρα που θα έπαιρναν σε μια χώρα που τα πηγαίνει τόσο καλά με την αντιμετώπιση της πανδημίας", είπε ο Nadal, σε συνέντευξη του στο CNN.

"Τουλάχιστον βρισκόμαστε εδώ και έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε. Είμαστε προνομιούχοι. Έχω φίλους που υπέφεραν από τον ιό, τον πέρασαν πολύ έντονα. Οπότε νομίζω πως οι παίκτες πρέπει να βλέπουμε τη μεγαη εικόνα όλων όσων συμβαίνουν. Με τον κόσμο να υποφέρει, δε νομίζω ότι μπορούμε να παραπονιόμαστε."

O Nadal μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο να ξεπεράσει σε Grand Slams τίτλους τον Roger Federer και να χαρακτηριστεί GOAT: "Έχω πετύχει πολύ περισσότερα απ' όσο φανταζόμουν. Θα ήταν θαυμάσιο να συνεχίσω να κερδίζω μεγάλους τίτλους, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος ήδη με όσα συμβαίνουν στη ζωή μου. Πάντα θα τα πηγαίνω καλά με τον Roger και τον Novak, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα για το άθλημά μας. Γίναμε καλύτεροι παίκτες από τον ανταγωνισμό. Ο μόνος στόχος μου είναι να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός και να τα δίνω όλα στο γήπεδο. Είναι τιμή μου που είμαι κομμάτι της ιστορίας του τένις."

Τέλος, για το τέλος της καριέρας του, ο Ισπανός ανέφερε: "Δεν μπορώ να πω πότε θα σταματήσω, επειδή δεν το γνωρίζω. Ακόμα πάντως έχω κίνητρα. Το μεγαλύτερο κίνητρό μου αυτή τη στιγμή είναι να είμαι σε ανταγωνιστικό επίπεδο στο Australian Open, δεν σκέφτομαι πιο πέρα απ' αυτό. Ξέρω πως δεν θα παίζω τένις για πάντα, γι' αυτό και ζω στη στιγμή. Όταν έρθει δεν θα είναι δραματικό, έχω πολλούς τίτλους και άλλα πράγματα που με κάνουν χαρούμενο εκτός του τένις, όπως το ίδρυμα μου. Επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι θα κάνω παιδιά με τη σύζυγό μου, είναι κάτι που και οι δυο θέλουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots