Dimitrov: "Δεν μου αρέσει να εγκαταλείπω" (vid)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov
tn team Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

O Grigor Dimitrov απάντησε στο γιατί δεν εγκατέλειψε τον αγώνα με τον Aslan Karatsev, μίλησε για τον τραυματισμό του και είπε πως γνώριζε ότι θα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, αφού δυσκολεύτηκε να φορέσει ακόμα και τις κάλτσες του πριν το ματς!

"Είχα έναν σπασμό στην πλάτη μου χθες. Δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε εγκαίρως. Νωρίς στον αγώνα ξεκίνησα να το νιώθω και όσο περνούσε η ώρα επιδεινωνόταν. Ήταν ακατάπαυστο. Αλλά αρκετά μιλήσαμε για μένα, η μέρα σήμερα του ανήκει (στον Karatsev). Απλά αποδέχομαι την κατάσταση και συνεχίζω", είπε ο Dimitrov, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου.

Η συζήτηση ωστόσο δεν ξέφυγε από το θέμα και ρωτήθηκε ξανά για τον τραυματισμό, σχετικά με το αν ξεκίνησε τελείως ξάφνικά, ή κατά τη διάρκεια της χθεσινής του προπόνησης: "Όχι ήταν απλά μια συνηθισμένη κίνηση που έκανα. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ήμουν απλά άτυχος. Δεν υπάρχουν πολλά να πω. Μακάρι να μπορούσα να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες. Τις προηγούμενες μέρες ένιωθα πολύ καλά, ένιωθα πως ήμουν σε καλό δρόμο. Ήμουν επίσης πολύ αισιόδοξος και είχα αυτοπεποίθηση. Δεν μπορούσα ούτε να βάλω τις κάλτσες μου πριν από το ματς, οπότε ήξερα πως θα ήταν μια δύσκολη μέρα. Προσπάθησα, αλλά δεν ήμουν αρκετά καλός."

Για το αν έχει αντιμετωπίσει ξανά τον συγκεκριμένο τραυματισμό, ο Βούλγαρος είπε: "Είχα σπασμούς στην πλάτη, αλλά ποτέ δεν μου συνέβη μέσα σε αγώνα. Το πάθαινα σε περιόδους που μπορούσα να πάρω 2 μέρες ρεπό, σήμερα όμως δεν μπορούσα να αναβάλλω τον αγώνα για αύριο. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι σοβαρός τραυματισμός, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά για να το ξεπεράσω και πρέπει και να μην μπω για λίγο στο γήπεδο.

Έχω παίξει με σπασμένο δάχτυλο ποδιού και άλλα τέτοια προβλήματα, αλλά να έχεις σπασμό στην πλάτη... όλες οι κινήσεις σου περνάνε από εκεί, όλες οι περιστροφές, όλες οι αντιδράσεις. Μου αρέσει να κινούμαι σε όλο το γήπεδο, αλλά όταν δεν είμαι σε θέση να το κάνω, η ταχύτητά μου, τα πόδια μου, οι αντιδράσεις μου, όλα γίνονται ασήμαντα. Σε κάθε σου χτύπημα νιώθεις λες και διαπερνάει το σώμα σου ηλεκτρισμός. Όμως το λέω ξανά, ας μη δίνουμε έμφαση σε αυτό, είναι η δική του μέρα. Σας παρακαλώ δώστε του τα εύσημα γι' αυτό που έκανε σήμερα."

Μετά και την παράκληση του Dimitrov, ακολούθησε ερώτηση για τον Karatsev: "Είναι θαυμάσιο να βλέπουμε κάτι τέτοιο. Δεν με εκπλήσσει, ποτέ δεν εκπλήσσομαι για τέτοια πράγματα. Πρέπει να το απολαύσει και να το εκτιμήσει. Ειλικρινά, είναι αυτό που είναι. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και για να είναι εδώ, προφανώς κάτι κάνει σωστά. Έχει δουλέψει πολύ, έχει περάσει μέσα από τα προκριματικά, έχει κερδίσει δύσκολους αγώνες και έχει χτίσει την αυτοπεποίθησή του. Υπάρχουν πολλά θετικά, οπότε γιατί να μη φτάσει ακόμα μακρύτερα;"

Τέλος, σχετικά με το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε αλλά έμεινε στο court παρόλο που ειδικά στα 2 τελευταία σετ έμοιαζε ανήμπορος, ο Dimitrov εξήγησε: "Δεν μου αρέσει να εγκαταλείπω. Σίγουρα μπορεί να κάνω περισσότερο κακό στον εαυτό μου και σκέφτομαι και την ομάδα μου, αλλά εκείνη την ώρα γίνεσαι πεισματάρης. Είσαι ένας μαχητής. Αναγνωρίζω αυτό το ελάττωμα μου. Όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο πολλές φορές δεν σκέφτεσαι ορθολογικά και σήμερα απλά δεν ήθελα να τα παρατήσω. Δεν μπορώ να τα παρατάω, έτσι είμαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots