Nadal: "Το Australian Open είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε παίκτη" (vid)

 
Nadal: "Το Australian Open είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε παίκτη" (vid)
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 9:14

Ο Rafael Nadal μίλησε ξανά για την υπόθεση του Novak Djokovic, τον οποίο όπως είπε σέβεται παρότι διαφωνεί σε πολλά απ' όσα έκανε τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ εξήγησε πως το Australian Open είναι μεγαλύτερα από οποιονδήποτε παίκτη και θα παραμείνει σπουδαίο και χωρίς τον Djokovic.

"Δεν ξέρω, θεωρώ ότι η κατάσταση ξέφυγε πολύ. Ειλικρινά με κούρασε, γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για τένις", είπε ο Nadal, όταν ρωτήθηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη για τον Djokovic.

"Περάσαμε και ακόμα περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο, με αυτή την πανδημία. Ξέρω πως το τένις δεν είναι τόσο σημαντικό σε σύγκριση μ' αυτά που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας αυτού του ιού, είναι μόνο ένα άθλημα που ψυχαγωγεί τον κόσμο και για εμάς είναι η δουλειά μας. Σε σχέση με τα προβλήματα στον κόσμο λοιπόν, δεν είναι τόσο σημαντικό. Πολλοί παίκτες μέσα στην πανδημία δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα επειδή μειώθηκαν τα χρηματικά έπαθλα. Ταξιδεύουμε με λιγότερα άτομα δίπλα μας, χωρίς τις οικογένειές μας και χωρίς όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ πολλοί παίκτες που είναι εκτός Ευρώπης ή Βόρειας Αμερικής, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές. Είναι δύσκολα όλα αυτά, όπως το να ζεις σε bubbles, πρέπει να τελειώσει όλο αυτό, τα τουρνουά χάνουν λεφτά και οι παίκτες αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα. Αν υπάρχει κάποια λύση σε αυτό, είναι το εμβόλιο. Πρέπει να εμβολιαστούμε και η κατάσταση θα γίνει καλύτερη. Όμως επαναλαμβάνω, εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για τένις. Δεν έχει νόημα να λέμε τι συμβαίνει στον κόσμο, όπου εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν. Το θέμα μας είναι το άθλημα και έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι."

Για το αν όλο αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα του Djokovic προς τον κόσμο, ο Rafa είπε: "Κατά μια έννοια εξαρτάται από εκείνον. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είχα μια καλή σχέση μαζί του σε όλη την καριέρα μου. Κάναμε σημαντικά πράγματα για το tour, κάναμε φιλανθρωπίες, ήμασταν μαζί όποτε κάτι άσχημο συνέβαινε εδώ στην Αυστραλία, ή και σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι περίπλοκη. Κατά την άποψή μου υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Και πιστεύω πως θα είναι καλό για την εικόνα του να ξεκαθαρίσουν άμεσα τα πράγματα. Όσον αφορά το ίματζ του, ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του. Τον σέβομαι πολύ ως άνθρωπο και ως αθλητή, χωρίς αμφιβολία. Και του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν συμφωνώ σε πολλά πράγματα όμως από αυτά που μάθαμε τις δυο τελευταίες εβδομάδες ότι έκανε."

Τέλος, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το Australian Open αν τελικά ο Djokovic δεν μπορέσει να αγωνιστεί, απάντησε: "Θα σας πω ένα πράγμα, είναι ξεκάθαρο πως ο Novak Djokovic είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, δίχως αμφιβολία. Αλλά δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να είναι σημαντικότερος από το τουρνουά, σωστά; Οι παίκτες πάνε και έρχονται, όμως κανείς, ούτε ο Roger, ούτε εγώ, ούτε ο Bjorn Borg, είναι πάνω από το τένις. Το τένις συνεχίζεται. Το Australian Open είναι πολύ σημαντικότερο από οποιονδήποτε παίκτη. Αν τελικά αγωνιστεί, θα είναι εντάξει. Αν δεν παίξει, το Australian Open θα είναι ένα σπουδαίο τουρνουά και χωρίς εκείνον. Αυτό πιστεύω εγώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots