Djokovic: "Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος, θα συνεργαστώ με τις αρχές"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 9:30

Ο Novak Djokovic αποδέχτηκε την απόφαση του Δικαστηρίου και δεν θα κάνει περαιτέρω ενέργειες. Εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης την απογοήτευσή του, ενώ δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις αρχές και ευχήθηκε τα καλύτερα στο Australian Open και σε όσους θα συμμετέχουν σε αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Djokovic:

"Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου. Έπειτα θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να αγωνιστώ στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές, για την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων, τώρα μπορούμε όλοι να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και στο τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, στους διαιτητές, στο προσωπικό, στους εθελοντές και στους φιλάθλους, τα καλύτερα για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, την ομάδα, τον κόσμο που με στήριξε, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου, για τη συνεχή υποστήριξη. Ήσασταν όλοι σας μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα."

Θυμίζουμε πως λίγα λεπτά πριν, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και ο Δικαστής James Allsop ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση των Δικαστών να απορρίψουν την έφεση του Djokovic, που σημαίνει πως η βίζα του θα παραμείνει άκυρη, όπως αποφάσισε ο Υπουργός Μετανάστευσης Alex Hawke την Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots