BREAKING: Οριστική ακύρωση βίζας και απέλαση για Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 8:53

Ο Novak Djokovic έχασε τη δεύτερη δικαστική διαμάχη του και οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα να απελαθεί και να μείνει εκτός Australian Open!

Εκτός Australian Open θα μείνει ο 9 φορές πρωταθλητής και υπερασπιστής του τίτλου, Novak Djokovic!

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχασε στη δεύτερη δικαστική διαμάχη που έδωσε αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Alex Hawke, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί οριστικά η βίζα του και χωρίς τη δυνατότητα νέας έφεσης.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο ένας εκ των τριών δικαστών του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας που εκδίκασαν την υπόθεση, James Allsop, ο οποίος ανακοίνωσε πως ήταν μια ομόφωνη απόφαση. Επιπλέον, ο Djokovic θα πρέπει να καλύψει και τα δικαστικά έξοδα του Υπουργείου.

O Djokovic δεν είχε δικαίωμα έφεσης εφόσον η απόφαση ήταν ομόφωνη, μπορούσε όμως να αιτηθεί ειδική άδεια από το δικαστήριο για να παραμείνει στην Αυστραλία. Οι πιθανότητες να εγκριθεί προφανώς θα ήταν χαμηλές και ο Σέρβος τενίστας αποφάσισε να μην κάνει περαιτέρω κινήσεις και να αποδεχτεί την απόφαση του δικαστηρίου. Λίγο αργότερα, έκανε και την πρώτη του ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας πως θα αποχωρήσει από την Αυστραλία και θα επανέλθει σε λίγες ημέρες, αφού αυτή τη στιγμή προφανώς χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί.

Αναλυτικές λεπτομέρειες της απόφασης θα δημοσιευτούν εγγράφως τις επόμενες ημέρες, όπως ενημέρωσε ο Allsop.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, οι διοργανωτές του Australian Open δεν μπορούσαν να το καθυστερήσουν άλλο και έβγαλαν το πρόγραμμα της Δευτέρας, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και ο αγώνας του Novak Djokovic με τον Miomir Kecmanovic.

Συνεπώς, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με τους seeders πλέον στο ταμπλό των ανδρών και τη θέση του Djokovic θα πάρει ο Salvatore Caruso, No.150 στον κόσμο, ως lucky loser.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots