Πέρασε τον Κύργιο ο Medvedev (vids)

 
Πέρασε τον Κύργιο ο Medvedev (vids)
tn team Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 - 13:12

O Daniil Medvedev "άντεξε" στην αντεπίθεση του Νικ Κύργιου και υπερκέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Ελληνοαυστραλού, κερδίζοντάς τον με 3-1 σετ.

Αναμφίβολα στο ματς της ημέρας, Daniil Medvedev και Νικ Κύργιος έδωσαν μια σπουδαία παράσταση στο κοινό της Rod Laver Arena, με τον πρωταθλητή του US Open να αποδεικνύεται δυνατότερος στο τέλος και να παίρνει τη νίκη με 7-6 (1), 6-4, 4-6, 6-2.

Όπως αναμενόταν, ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, με πολλούς εντυπωσιακούς πόντους και εντυπωσιακά ράλι. Αμφότεροι οι δυο παίκτες έπαιξαν πολύ καλό τένις, ο Medvedev όμως ήταν εκείνος που ξεχώρισε στις κρίσιμες στιγμές.

Ο 25χρονος Ρώσος, που είναι ο παίκτης με την ψηλότερη θέση στην κατάταξη στο τουρνουά και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί, τελείωσε το ματς με 31 άσους, ενώ είχε 68 winners συνολικά και μόλις 29 αβίαστα λάθη! Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Κύργιο, που είχε 47 winners - 17 εκ των οποίων με άσους - και 31 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο Medvedev απέφυγε το break επιστρέφοντας από το 0-1, 15-40 και έκανε εκείνος break στο επόμενο game, για να βρεθεί μπροστά με 3-1. Ήταν μπροστά έως το 4-2 ο Ρώσος, ο Κύργιος όμως επέστρεψε στο σετ και ισοφάρισε σε 4-4. Δεν πτοήθηκε απ' αυτή την εξέλιξη ο Medvedev, που έκανε ένα άψογο tie-break και επιβλήθηκε με 7-1.

Στο 2ο σετ ο Medvedev δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς και προς το τέλος του σετ ασκούσε όλο και εντονότερη πίεση. Στο 8ο game είχε ένα break point, με τον Κύργιο να ισοφαρίζει σε 4-4, στο 10ο game ωστόσο έκανε το break ο Medvedev και πήρε το σετ με 6-4.

Το παιχνίδι φαινόταν να κυλούσε στο μέρος του Ρώσου, ο Κύργιος όμως έκανε ένα τρομερό game και πήρε το momentum για λίγο. Απέκτησε το προβάδισμα με 4-3 στο 3ο σετ και υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ, για να το κατακτήσει με 6-4.

Είχε μάλιστα break point στο ξεκίνημα του 4ου σετ ο Κύργιος, που μπορούσε αν έκανε το break να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Ο Medvedev όμως έμεινε στο ύψος του, κράτησε το σερβίς του και αργότερα κυριάρχησε στο 4ο σετ, κάνοντας break στο 6ο και στο 8ο game, για να το πάρει με 6-2.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Medvedev απέναντι στον Κύργιο, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους, το 2019 σε Ρώμη και Ουάσινγκτον.

Ο 25χρονος Ρώσος, ο οποίος με την κατάκτηση του Australian Open θα γίνει και το νέο Νο.1 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει στους "32" τον Ολλανδό Botic Van De Zandschulp, που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έβγαλε εκτός νωρίτερα τον Richard Gasquet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots