Μεγάλη πρόκριση για Κοκκινάκη και Κύργιο στο διπλό (vid)

 
Μεγάλη πρόκριση για Κοκκινάκη και Κύργιο στο διπλό (vid)
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 11:07

Οι Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος έβγαλαν εκτός τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, Mate Pavic και Nikola Mektic, παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση στο διπλό του Australian Open.

Οι Κοκκινάκης και Κύργιος απέδειξαν πως μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος στο διπλό του Australian Open, καθώς έβγαλαν εκτός την κορυφαία ομάδα του ταμπλό, τους Κροάτες Mektic και Pavic, με 7-6 (8), 6-3.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο έκαναν break στο πρώτο game αλλά αργότερα έμειναν πίσω με 2-4, οι Κοκκινάκης και Κύργιος κατάφεραν να επιστρέψουν και να το ανατρέψουν στο tie-break, όπου χρειάστηκαν 4 set points μέχρι να το πάρουν με 10-8.

Στο 2ο σετ οι δυο Ελληνοαυστραλοί έκαναν το μοναδικό break στο 6ο game, για να προηγηθούν με 4-2. Δεν κοίταξαν πίσω τους και είχαν ένα match point στο 8ο game, κλείνοντας τελικά το ματς στο 9ο game, στο σερβίς του Κύργιου, που με love service game έκανε το 6-3 μετά από 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα στην Kia Arena.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τους Κοκκινάκη και Κύργιο, που στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Αυστραλούς Alex Bolt και James McCabe με 6-4, 6-2.

Έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα και πολλές πιθανότητες να κερδίσουν τον τίτλο στο διπλό. Προς το παρόν, θα περιμένουν την αναμέτρηση των Dominik Koepfer και Jan-Lennard Struff με τους Ariel Behar και Gabriel Escobar, από την οποία και θα προκύψει το ζευγάρι που θα αντιμετωπίσουν στη φάση των "16".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots