"Καθάρισε" στο 4ο σετ ο Nadal (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 15:15

O Rafael Nadal έπαιξε πολύ καλό τένις και σήμερα, για να "καθαρίσει" την πρόκριση απέναντι στον επικίνδυνο Karen Khachanov στα 4 σετ και να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Australian Open.

Εξαιρετικός ήταν και σήμερα ο Rafael Nadal, που είχε την πρώτη του απώλεια σετ από έναν εκπληκτικό Karen Khachanov, δεν πτοήθηκε όμως, επέστρεψε δριμύτερος στο court και "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση στο 4ο σετ, επικρατώντας του Ρώσου με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1.

Ο Nadal ήταν εξαιρετικός και στα 3 σετ που κέρδισε, όπως είπε και ο ίδιος μετά το ματς αυτός ήταν ο καλύτερος φετινός του αγώνας, ενώ παράλληλα διατήρησε και το αήττητο που έχει από την αρχή της χρονιάς στη Μελβούρνη, φτάνοντας τις 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο 2022.

Ο 35χρονος Ισπανός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 39 winners, ενώ έκανε 30 μόλις αβίαστα λάθη στα 4 σετ που παίχτηκαν και σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Αφού κέρδισε τους 12 από τους 13 πρώτους πόντους του αγώνα, προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0 και έθεσε τις βάσεις για το 1ο σετ, στο οποίο έχασε μόλις έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς (20/21) και το έκλεισε πολύ γρήγορα με 6-3, σε λιγότερο από μισή ώρα! 

Στο 2ο σετ ο Khachanov κατάφερε να γεμίσει τα games και να παλέψει για ώρα με τον Ισπανό, όχι όμως και να αλλάξει το αποτέλεσμα. Μετά από ένα 50λεπτο σετ περίπου, ο Nadal κατάφερε να το κερδίσει και αυτό με εμφατικό τρόπο, με διπλό break, για να φτάσει στο 6-2.

Στο 3ο σετ ωστόσο ο Khachanov πάτησε γκάζι για τα καλά και έκανε ένα από τα καλύτερά του σετ. Πήρε το break για το 3-1 και έσβησε 3 break points στη συνέχεια, για να κάνει το 4-1. Ο Nadal χρειάστηκε με τη σειρά του να σβήσει 3 break points για να μειώσει σε 4-2, δεν κατάφερε όμως να επιστρέψει σ' αυτό το σετ, με τον Khachanov να το κλείνει στο 9ο game με ένα love service game. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις το 2ο σετ που κέρδισε ο Khachanov απέναντι στον Nadal, σε 7 αναμετρήσεις! 

Η απάντηση του Nadal μετά το χαμένο σετ ήταν εκκωφαντική, αφού ο Ισπανός επέστρεψε δυνατότερος στο τερέν και έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα για να πάρει το προβάδισμα με 3-0 στο 4ο σετ. Θύμισε 1ο σετ στο σερβίς του ο Ισπανός, έχασε μόνο 2 πόντους σε όλα τα service games του και έκανε νέο break στο 6ο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη στο 7ο game (6-1), έπειτα από 2 ώρες και 50 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 72η νίκη του Nadal στο Australian Open, όπου προκρίθηκε για 15η φορά στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά.

Την Κυριακή θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena και θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarino, που κέρδισε τον Aslan Karatsev με 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots