Nadal: "Έκπληξη για μένα, πριν 1,5 μήνα δεν ήξερα αν θα επέστρεφα στο tour"

 
Nadal: "Έκπληξη για μένα, πριν 1,5 μήνα δεν ήξερα αν θα επέστρεφα στο tour"
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 10:24

Ο Rafael Nadal δεν έκρυψε πως εξέπληξε και τον ίδιο το επίπεδο του τένις τις τελευταίες εβδομάδες, είπε πως πριν λίγο καιρό δεν ήξερε καν αν θα επέστρεφε στο tour, ενώ έβαλε πάνω από το 21ο Grand Slam το ότι παίζει ξανά τένις και είναι υγιής.

"Ήταν 6 πολύ δύσκολοι μήνες, αλλά δεν θέλω να παραπονιέμαι, ειδικά σε μια περίοδο που ο περισσότερος κόσμος περνούσε δύσκολα και χάθηκαν τόσες ζωές. Φυσικά η δική μου ιστορία δεν μπορεί καν να συγκριθεί με αυτές των οικογενειών που έχασαν ανθρώπους. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, κάθε μέρα δυσκολευόμουν με το πόδι μου. Οι αμφιβολίες υπάρχουν ακόμα και θα υπάρχουν πιθανότατα ως το τέλος της καριέρας μου.

"Είναι όμως εκπληκτικό που είμαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο που παρουσίασα τις 3 τελευταίες εβδομάδες. Ήταν έκπληξη για μένα που ήμουν σε θέση να παίξω σ' αυτό το επίπεδο, να αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είναι απίστευτο. Πριν από ενάμιση μήνα δεν ήξερα αν θα επέστρεφα στο tour, επειδή δεν μπορούσα να επιλύσω κανένα πρόβλημα. Τώρα είμαι εδώ και ευχαριστώ τη ζωή γι' αυτό", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Matteo Berrettini με 3-1 σετ.

"Ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενα. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν πως πάντα προσπαθώ το καλύτερό μου και ο στόχος μου τώρα είναι να κερδίσω. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, είναι δώρο και μόνο που μπορώ να παίζω τένις ξανά. Πάντα προφανώς θα έχω αυτό το μαχητικό πνεύμα, είναι στο DNA μου, όμως και μόνο που βρίσκομαι εδώ και έχω τη δυνατότητα να παίζω σ' αυτό το επίπεδο είναι θετική ενέργεια που μου επιτρέπει να συνεχίζω.

Είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να παίζεις τένις από το να κερδίσεις το 21ο, γιατί είναι κάτι (το να παίζει τένις) που με κάνει χαρούμενο γενικά στη ζωή μου. Στο τέλος της ημέρας, το σημαντικότερο στη ζωή είναι να είσαι ευτυχισμένος και να κάνεις κάτι που σε κάνει χαρούμενο", πρόσθεσε ο 35χρονος Ισπανός, που θα παίξει για 29η φορά σε τελικό Grand Slam στην καριέρα του, 6η στο Australian Open, όπου κέρδισε μόνο μια φορά τον τίτλο.

"Είχα τις ευκαιρίες μου στο παρελθόν, το 2012, το 2014 και φυσικά το 2017. Είναι κάτι δύσκολο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω μια ακόμα ευκαιρία. Δεν είναι θέμα στατιστικών για μένα, σημαίνει απλά πολλά που θα είμαι στον τελικό του Australian Open για μια ακόμα φορά. Για μένα το σημαντικό είναι που θα είμαι σε ακόμα έναν τελικό και θα μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο και όχι οι αριθμοί και τα στατιστικά. Απλά είμαι χαρούμενος που παίζω σ' αυτή την απίστευτη εποχή και μοιράζομαι αυτά τα πράγματα με δυο ακόμα πολύ σπουδαίους παίικτες."

Ο Nadal δεν έκρυψε πως πριν λίγους μήνες υπήρχαν συζητήσεις και για το τέλος της καριέρας του: "Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές όπως είπα, είχα πολλές μέρες σκληρής δουλειάς χωρίς να βλέπω φως. Αλλά συνέχισα να δουλεύω και συνέχισα να έχω τη στήριξη της ομάδας μου και της οικογένειάς μου. Έκανα πολλές συζητήσεις με την ομάδα μου και με την οικογένειά μου, για το θα συνέβαινε αν τα πράγματα συνέχιζαν έτσι, σκέφτηκα την πιθανότητα να αποχαιρετήσω το τένις. Αυτό ήταν μήνες πριν. Δεν μπορώ να εξηγήσω με λόγια πόσο σημαντική ήταν για μένα σε επίπεδα ενέργειας, σε επίπεδα προσωπικής ευχαρίστησης, η στήριξη που είχα από τους φαν από όλο τον κόσμο και ειδικότερα από τους κοντινούς μου ανθρώπους."

Όσον αφορά τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Daniil Medvedev, είπε: "Έχουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, αλλά είναι δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Αν δεν μπορέσω να παίξω στο καλύτερό μου επίπεδο, δεν θα έχω ευκαιρία να κερδίσω. Σήμερα είναι μια μέρα για να απολαύσω τη νίκη μου και θα αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο τι χρειάζεται να κάνω, όταν θα ξέρω και ποιον θα έχω απέναντί μου. Θα είναι διαφορετικό ανάλογα με τον αντίπαλο, αυτό που ισχύει και για τους δυο, είναι πως θα πρέπει να παίξω το καλύτερό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots