Nadal: "Πριν 1,5 μήνα δεν ήξερα αν θα επέστρεφα, είστε καταπληκτικοί" (vids)

 
Nadal: "Πριν 1,5 μήνα δεν ήξερα αν θα επέστρεφα, είστε καταπληκτικοί" (vids)
tn team Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 - 17:07

Ο Rafael Nadal δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στην απονομή του 21ου τροπαίου Grand Slam, τόνισε πως πριν από 1,5 μήνα δεν ήξερε αν θα επέστρεφε και πίστευε πως αυτό θα ήταν το τελευταίο του Australian Open και ευχαρίστησε ξεχωριστά τον κόσμο για τη μεγάλη στήριξη από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην Αυστραλία.

"Καλησπέρα ή καλημέρα! Είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Daniil. Είσαι εκπληκτικός πρωταθλητής και δεν έχω αμφιβολία πως θα κερδίσεις αυτό το τρόπαιο περισσότερες από μια φορά. Ήταν ένα από τα πιο έντονα και συναισθηματικά παιχνίδια στην καριέρα μου, ήταν μεγάλη τιμή να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου", είπε στο ξεκίνημα του λόγου του στην απονομή του τροπαίου ο Rafa, απευθυνόμενος στον αντίπαλό του, Daniil Medvedev.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον κόσμο, λέγοντας πως δεν θα τα κατάφερνε χωρίς αυτόν: "Είναι απίστευτο. Πριν από 1,5 μήνα δεν ήξερα αν θα έπαιζα ξανά τένις στο tour. Σήμερα είμαι εδώ μπροστά σε όλους σας και κρατάω αυτό το τρόπαιο. Πραγματικά δεν ξέρετε πόσο πολύ πάλεψα για να είμαι εδώ. Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά για όλη την υποστήριξη που έλαβα απ' όταν έφτασα εδώ, ήσασταν εκπληκτικοί. Σας ευχαριστώ πολύ!"

Φυσικά, ο Rafa δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους κοντινούς του ανθρώπους: "Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου. Όσους είναι στην ομάδα μου και στην οικογένειά μου, αλλά δεν είναι εδώ τώρα. Ξέρετε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ήσασταν εκεί στις πιο άσχημες στιγμές μου και χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν πιθανό, οπότε σας ευχαριστώ για όλα."

Κλείνοντας, ο Nadal ευχαρίστησε την Tennis Australia και τον Craig Tiley, ενώ είπε πως θα κάνει την καλύτερή του προσπάθεια για να επιστρέψει στη Μελβούρνη και το 2023: "Δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν, όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Ευχαριστώ την Tennis Australia, είναι δύσκολη εποχή για να διοργανώσεις τουρνουά τένις, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά κάνατε εξαιρετική δουλειά. Πριν ενάμιση μήνα θα έλεγα πως μπορεί αυτό να ήταν και το τελευταίο μου Australian Open, αλλά τώρα νιώθω ότι έχω αρκετή ενέργεια για να συνεχίσω! Αλήθεια δεν μπορώ να περιγράψω αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα που έχω, αλλά θα κάνω την καλύτερη μου προσπάθεια για να επιστρέψω και του χρόνου!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots