Nadal: "Ήταν μεγάλη έκπληξη - Δεν νιώθω GOAT" (vid)

 
Nadal: "Ήταν μεγάλη έκπληξη - Δεν νιώθω GOAT" (vid)
tn team Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 - 19:30

O Rafael Nadal στάθηκε στο πως εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο το να πηγαίνει υπό αυτές τις συνθήκες στην Αυστραλία και τελικά να αποχωρεί με το 21ο Grand Slam στις αποσκευές του, ενώ σημείωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η οπτική του για το θέμα του GOAT.

"Αν τα βάλουμε όλα μαζί, ο τρόπος που πήγε το ματς, ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο comeback που έχω κάνει στην καριέρα μου", είπε ο Nadal στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου του, μετά τον θρίαμβό του στον τελικό του Australian Open.

Για την ανατροπή από το 0-2 σετ και 2-3, 0-40 στο 3ο σετ, ο Rafa είπε: "Δεν ξέρω τι έγινε. Ο αθλητισμός είναι απρόβλεπτος, αλλά αν παλέψεις μέχρι το τέλος, το πιο φυσιολογικό είναι να χάσεις με 3-0 μετά από μια τέτοια κατάσταση. Στο 2ο σετ είχα την ευκαιρία μου και την έχασα. Δεν ξέρω. Απλά ήθελα να συνεχίσω να πιστεύω έως το τέλος, ήθελα να μου δώσω την ευκαιρία και αυτό έκανα. Πάλεψα και πίστεψα, προσπαθώντας να βρω λύση. Φυσικά ήμουν τυχερός όταν βγήκα από εκείνη την κατάσταση. Έχω βρεθεί κι άλλες φορές σ' αυτή τη θέση στην Αυστραλία, αλλά το αποψινό είναι αξέχαστο. Νιώθω πολύ τυχερός. Την ίδια στιγμή πάλεψα πολύ σκληρά για να επιστρέψω στο tour."

Για το αν νιώθει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών: "Δεν θέλω να αλλάξω την οπτική μου. Φυσικά και είναι εκπληκτικό που κέρδισα ακόμα ένα Grand Slam και το 21ο είναι ξεχωριστό. Αλλά η οπτική μου είναι ίδια. Νιώθω ευλογημένος και πολύ τυχερός που κατάφερα αυτό το ξεχωριστό πράγμα, δεν με νοιάζει αν θα με θεωρούν τον καλύτερο στην ιστορία ή όχι. Ειλικρινά σήμερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Θέλω απλά να απολαμβάνω βραδιές σαν κι αυτή, σημαίνει τα πάντα για μένα."

Για το αν ήταν η πιο απρόσμενη ανατροπή του: "Ήταν χωρίς αμφιβολία. Ήταν μεγάλη έκπληξη. Πιστεύω και για σας ήταν. Αλλά και για μένα προσωπικά ήταν μεγάλη έκπληξη, γιατί ξέρω πως έφτασα εδώ. Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά και αυτή τη στιγμή νιώθω εξαντλημένος. Δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Η στήριξη του κοινού ήταν τεράστια. Ήμουν τόσο κουρασμένος που δεν μπορούσα ούτε να πανηγυρίσω στο τέλος, αλλά η υποστήριξη του κόσμου με βοήθησε πολύ σε όλο τον αγώνα."

Για το αν η συμπεριφορά του κοινού προς τον Medvedev τον επηρέασε: "Δεν ξέρω. Ο Daniil είναι σπουδαίος πρωταθλητής και αποδέχτηκε πολύ καλά την ήττα. Ξέρω πως είναι να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, έχω βρεθεί και γω. Πάντα ήταν καλός μαζί μου, κατανοεί πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας και αυτός ο τίτλος για μένα και ήταν πολύ ευγενικός μετά το ματς. Δεν ξέρω αν τον επηρέασε το κοινό. Φυσικά είναι καλύτερα να σε υποστηρίζει το κοινό και σήμερα είχα τρελή στήριξη. Πιστεύω πάντως πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του και πως θα τον αγαπήσει ο κόσμος, επειδή το αξίζει."

Για την κατάστασή του σωματικά και την ελλιπή προετοιμασία του: "Δεν ήμουν έτοιμος σωματικά για τέτοιες μάχες. Δεν προπονήθηκα αρκετά και δεν ήμουν προετοιμασμένος. Αλλά απόψε ήταν πολύ ξεχωριστό. Τα έδωσα όλα εκεί έξω, πιστέψτε με. Είμαι απίστευτα κουρασμένος, δεν μπορώ ούτε να το γιορτάσω. Αλλά ήταν η μέρα που έπρεπε να τα δώσω όλα. Απόλαυσα τη μάχη και τα συναισθήματα. Σημαίνει πολλά για μένα να έχω αυτό το τρόπαιο."

Για το πόδι του: "Απόψε δεν με πονούσε καθόλου, ήμουν σε θέση να παίξω χωρίς περιορισμούς. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο, αλλά ήμουν ελεύθερος να παίξω τένις και νιώθω τυχερός γι' αυτό. Ξέρω πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γιατί είναι δύσκολος τραυματισμός, όμως θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή και να συνεχίσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots