Με Fritz o Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο (vid)

 
Με Fritz o Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο (vid)
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 6:55

Τον Taylor Fritz θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο του Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 26χρονος Αμερικανός, Νο.12 στο ταμπλό, επέστρεψε από σετ πίσω και σταμάτησε την πολύ καλή πορεία του Fabian Marozsan, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2 σε 2,5 ώρες αγώνα στην John Cain Arena.

Στους 19 άσους σταμάτησε ο Fritz, ο οποίος είχε 53 winners συνολικά στο παιχνίδι και έκανε 24 αβίαστα λάθη.

Έχασε το σερβίς του στο πρώτο game που σέρβιρε στο ματς και έμεινε πίσω με 0-3. Και στο 2ο σετ αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς απώλεσε προβάδισμα με 5-2 και ο Marozsan μείωσε σε 5-4, 40-15, έχοντας συνολικά 3 game points για το 5-5.

Δεν αξιοποίησε ωστόσο κάποιο απ' αυτά και μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Fritz μετουσίωσε σε break το 5ο break point του, για να πάρει το σετ με 6-4. Αυτό ήταν το σημείο καμπής της αναμέτρησης, με τον Αμερικανό να κυριαρχεί κατά κράτος στα δυο επόμενα σετ και να χάνει μόλις 4 games, χωρίς να επιτρέπει στον αντίπαλό του να πλησιάσει ξανά σε break.

O Τσιτσιπάς προηγείται στο head-to-head του Fritz με 3-1 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τον Αμερικανό και στο Australian Open, επίσης σε 4ο γύρο, το 2022 με 3-2 σετ. Ο Fritz είχε κερδίσει πάντως την πιο πρόσφατη συνάντησή τους, που ήταν πέρσι στο Monte-Carlo, ωστόσο ο Τσιτσιπάς παραμένει αήττητος απέναντί του στις σκληρές επιφάνειες.

Η αναμέτρησή τους θα γίνει την Κυριακή (21/01) και θα μεταδοθεί από το Eurosport.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots